Λ. Μαλούτας: Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των νέων νεκροταφείων – Η απάντηση του Δήμου Κοζάνης



Στις 8 – 5 – 2014 , πριν από ένα χρόνο  ακριβώς , προεκλογικά , ο κ. Χαρ. Βαρδάκας επικεφαλής μιας ομάδας  280  συμπολιτών μας, εξέφρασε  δημόσια  την  αγωνία  του  για  την  πορεία  υλοποίησης  των  νέων  νεκροταφείων της Κοζάνης.
Στις  9 – 5 – 2014 ο Δήμος Κοζάνης έδωσε δημόσια την απάντησή του  για  το θέμα , ενημερώνοντας  τους  συμπολίτες  μας.

Στις  1 – 9 – 2014 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 397/Δ/2014 η απόφαση  του  αν. Υπουργού ΠΕΚΑ  για  την  κατάργηση του  Καταφυγίου Άγριας Ζωής στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης , που  αποτελούσε το  τελευταίο  εμπόδιο για  την  προώθηση των μελετών-έργων για τα νέα νεκροταφεία.

Επειδή  παρήλθε ένας  ακριβώς  χρόνος  από  τότε  που  ο  κ. Χαρ. Βαρδάκας και  οι υπόλοιποι  280  συμπολίτες μας εξέφρασαν  την  αγωνία τους , και 9 περίπου  μήνες από  την  κατάργηση  του ΚΑΖ, παρακαλούμε  να  ενημερωθεί  το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για την εξέλιξη του θέματος , για την πορεία δηλαδή υλοποίησης των νέων νεκροταφείων.

Για τον συνδυασμό της  ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Λάζαρος  Μαλούτας
Δημοτικός  Σύμβουλος

 

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης στην “Ενότητα” σχετικά με το θέμα των νέων Κοιμητηρίων

Με ενδιαφέρον παραλάβαμε την επιστολή του κ. Μαλούτα και της παράταξης «Ενότητα», με την οποία ζητά να συζητηθεί το θέμα των νέων κοιμητηρίων του Δήμου Κοζάνης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
        
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η κατάργηση του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο για την προώθηση των μελετών-έργων για τα νέα νεκροταφεία. Όπως όμως γνωρίζει πολύ καλά η αντιπολίτευση, η κατάργηση του ΚΑΖ αποτελούσε μόνο ένα μέρος από το σύνολο των ενεργειών που απαιτούνταν. Εκκρεμούν και άλλες διαδικασίες (γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών, έγκριση τοπικού ρυμοτομικού, οριστικές μελέτες), οι οποίες ήδη δρομολογούνται.
    
Να αναφέρουμε, επίσης, πως το θέμα των νέων κοιμητηρίων της Κοζάνης αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, και στόχος είναι να τρέξουν όλες οι απαραίτητες  διαδικασίες, προκειμένου να επιλυθεί ένα θέμα που μένει άλυτο εδώ και πολλά χρόνια.

Έχει ήδη δρομολογηθεί να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την επόμενη Τετάρτη 20 Μαϊου 2015, όπου και θα ενημερωθούν, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και οι πολίτες, για την πρωτοβουλίες που η Δημοτική αρχή έχει αναλάβει σχετικά με το θέμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.