Υπέρ της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία ο μητροπολίτης Σερβίων και ΚοζάνηςΥπέρ της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, τάχτηκε ο σεβασμιώτατος Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, στην παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του αρχιτέκτονα μηχανικού Χάρη Σκαρλακίδη «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ – Το θαύμα του Φωτός στον Τάφο του Χριστού», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Το αιτιολογικό της θέσης του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, που -όπως ανάφερε- είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν το μάθημα, χωρίς βέβαια να αρνείται και την ύπαρξη κάποιων άξιων και ικανών. Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ακόμη και στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό των μαθητών σχολείων, όπου και σε αυτό το ζήτημα εξέφρασε ανάλογες ενστάσεις για τον τρόπο που γίνεται, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη στάση και συμπεριφορά κάποιων συνοδών δασκάλων ή καθηγητών.

Αφορμή βέβαια υπήρξε αξιόλογη θεολογική προσέγγιση με ιστορικές μαρτυρίες του θαύματος του αγίου Φωτός στον Τάφο του Χριστού, από έναν μη θεολόγο, έναν αρχιτέκτονα μηχανικό που «έβαλε γυαλιά» -κατά τον σεβασμιώτατο- σε πολλούς θεολόγους, γεγονός που εξήρε και επαίνεσε ιδιαίτερα ο μητροπολίτης. Σε μια εποχή που γενικά η επιστήμη προσπαθεί να αποδομήσει το μυστήριο και την ιερότητα της ύπαρξης του Θεού.   

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.