Συμμετοχή του Δημάρχου Βοΐου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική και επαφές για θέματα του Δήμου



Τις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που διεξάγεται από τις 7 έως τις 9 Μαΐου στη Χαλκιδική παρακολουθεί ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος.

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον Τοπική Αυτοδιοίκηση,  μεταξύ των οποίων  οικονομικά και θεσμικά θέματα των ΟΤΑ, η εφαρμογή της Κοινωνικής Πολιτικής στους Δήμους, θέματα που αφορούν τα επιχειρησιακά προγράμματα και το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και παρεμβάσεις ανάπτυξης σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Βοΐου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου Πατούλη Γεώργιο, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την άσκηση των Αυτοδιοικητικών τους καθηκόντων, την έλλειψη πόρων, το θέμα στελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου, όσο και τις προτεινόμενες σκέψεις, προτάσεις και τρόπους βελτίωσης των συνθηκών διοίκησης.

Επίσης, ο κ. Λαμπρόπουλος στις επαφές που πραγματοποίησε τις δύο πρώτες ημέρες του συνεδρίου αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα του Δήμου Βοΐου και στην ανάγκη χρηματοδότησης και απλούστευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση έργων ανάπτυξης και υλοποίησης διαφόρων δράσεων για τους δημότες,  καθώς για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα καταπολέμησης της ανεργίας καθώς και στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής του Βοΐου, μιας περιοχής με μοναδική φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βοΐου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου και τη φιλοξενία, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.