Η Δημοτική Παράταξη του Λ. Μαλούτα σχετικά με τον καταλογισμό της «κακοδιαχείρισης» στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου



Η Δημοτική Παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τον Δήμο Κοζάνης σχετικά με τις «ανακαλύψεις» και τον εύκολο καταλογισμό της λογικής της «κακοδιαχείρισης» στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου, στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο επισημαίνει τα παρακάτω:
     
Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο στις 05/05/2015 επί των «ευρημάτων» του ορκωτού λογιστή , από τον πρώην πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΥΤΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, έγινε κατανοητό απ’ όλους ότι το πραγματικό εύρημα αφορά το ταμειακό έλλειμμα της επιχείρησης για το οποίο υπήρξε ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης από τον υπεύθυνο οικονομικό διαχειριστή της επιχείρησης  (με έγγραφό του).
    
Για το θέμα δρομολογήθηκε η πρέπουσα δικαστική οδός με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης (ομόφωνη ήταν και η απόφαση για τον διαχειριστικό έλεγχο) και την ανάλογη του Δημοτικού Συμβουλίου.
    
Από την επομένη των εκλογών και μέχρι την ανάληψη της νέας Δημοτικής αρχής (1/09/2014) , έγιναν γνωστά ΟΛΑ όσα αφορούσαν την λειτουργία και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, στον νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Βέβαια το μόνο που δεν γνωρίζαμε ήταν το ταμειακό πρόβλημα, το οποίο έγινε από τον υπεύθυνο διαχειριστή, γνωστό στον νέο πρόεδρο και την νέα Δημοτική Αρχή , από τον Οκτώβριο του 2014 και μάλιστα ΠΡΙΝ ενημερωθεί η προηγούμενη διοίκηση.
    
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη Διοίκηση μείωσε δραστικά το χρέος της επιχείρησης, που συστάθηκε σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, από 2.500.000 ευρώ σε 1.250.000 ευρώ, μέσα στην τριετία , γεγονός αποδεικτικό της σωστής διαχείρισης.

Εντύπωση  προκαλεί ο τρόπος διαχείρισης του όλου ζητήματος από την νέα Δημοτική Αρχή στον επικοινωνιακό τομέα.
      
Με ευκολία και αίσθηση «ανακάλυψης της Αμερικής» αφήνει για καιρό να αιωρούνται «ζητούμενα» τα οποία είναι ξεκάθαρα και γνωστά σε όλα τα νέα στελέχη  του Δήμου εδώ και καιρό.
Πολιτική της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν και θα παραμείνει : όλα στο φως με αλήθεια (όχι προσωπική) και τεκμηρίωση με ονοματεπώνυμα, αποφεύγοντας βεβαίως την ανθρωποφαγία και τον εύκολο καταλογισμό ευθυνών, χωρίς να  υπάρχει υιοθέτηση της a la carte αντιμετώπισης ζητημάτων  διακριτικότητας.
    
Έχουμε την αίσθηση της ευθύνης των επιλογών μας, με τις οποίες πορευτήκαμε στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο και γνωρίζουμε ότι κρινόμασταν κάθε μέρα και για κάθε μας ενέργεια. Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας και να δίνουμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα των συμπολιτών μας, χωρίς να «δημιουργούμε ενόχους» για να καλύψουμε δικές μας υστερήσεις και αδυναμίες.
   
Θα είμαστε παρόντες σε κάθε ενέργεια που αφορά την διαφάνεια και την αλήθεια, βοηθώντας στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, τόσο σε ότι αφορά την δική μας διαχειριστική περίοδο  όσο και την νέα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.