Ραχήλ Μακρή: «Κανένα ποτάμι δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί για πάντα»

Το πρώτο βήμα στην αποκατάσταση των αδικιών, που δημιούργησε η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ συντελέστηκε σήμερα με την ψήφιση του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί αντοχή και συνέπεια. Αποτελεί όμως ηθική δικαίωση του κοινοβουλευτικού αγώνα για την διασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων, την διαφάνεια στα έσοδα των διοδίων, το δικαίωμα της απεργίας χωρίς το φόβο της επιστράτευσης και φυσικά την αποκατάσταση των καθαριστριών που απολύθηκαν εξαιτίας της επιθυμίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσία να διαλύσει το κράτος χαρίζοντας τα φιλέτα του σε ιδιώτες.

Με όλα αυτά αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη. Ούτε η σιωπή των καναλιών, ούτε η διαστρέβλωση της αλήθειας για την διαύγεια από όσους δεν διαθέτουν πραγματικά επιχειρήματα μπορούν να αποπροσανατολίσουν κανένα. Είναι ειρωνικό αυτοί που προσπαθούσαν να καταργήσουν τη δημοσιοποίηση πράξεων ανάληψης υποχρέωσης για δυο έτη από την πραγματοποίηση τους να ενίστανται για τις μεταφορές υπολοίπων από τον ένα χρόνο στον επόμενο με δημοσίευση στον πρώτο μήνα του νεου αυτού έτους. Όσοι δηλαδή είχαν πιαστεί με τη «γίδα στην πλάτη» σήμερα δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μερικές μέρες για πράξεις που ούτε καν νέες υποχρεώσεις του δημοσίου δεν περιλαμβάνουν.

Κανένα ποτάμι δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί για πάντα. Όσο για τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης, που μονοπωλούν την ενημέρωση καλό θα ήταν να θυμηθούμε τα λόγια του Ιωάννη Καποδίστρια «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.