Βίντεο: Αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στη Βουνάσσα Καμβουνίων 2015 – Ένα μοναδικό υπερθέαμα



Τον πρώτο λόγο τον είχε το θέαμα. Ένα ανεπανάληπτο φαντασμαγορικό υπερθέαμα με δεκάδες πολύχρωμα αλεξίπτωτα πλαγιάς να πετούν ταυτόχρονα πάνω από την καταπράσινη Βουνάσσα Καμβουνίων, με φόντο πότε τον καταγάλανο ουρανό, πότε τον χιονισμένο Όλυμπο ή την οροσειρά της Πίνδου, πότε την πόλη της Δεσκάτης, πότε τη λίμνη Ιλαρίωνα… Μια μοναδική εμπειρία που την απόλαυσαν εκατοντάδες κάτοικοι της Δεσκάτης, της Παλιουριάς, της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων αλλά και πολλοί επισκέπτες, είτε από το χώρο απογείωσης ή της προσγείωσης, είτε από άλλα σημεία θέασης.

Ήταν ο επίσημος αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, που διοργανώθηκε το τριήμερο 1-3 Μαΐου 2015 στην Βουνάσσα των Καμβουνίων από το Σύλλογο Αεραθλητών Μακεδονίας (Σ.Α.Μ.), κατόπιν ανάθεσης από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.), όπου συμμετείχαν 101 πιλότοι αλεξιπτώτου. Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και θα αποτελέσει ένα κριτήριο για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας το έτος 2016, σε σχετικές υποχρεώσεις. Επιπλέον εκτός αγώνα (free) συμμετείχαν περί τους 20 αλεξιπτωτιστές, μεταξύ των οποίων δυο Ρουμάνοι και μια Γερμανίδα, καθώς και 4-5 αιωροπτεριστές.

Αξίζει να τονιστεί η άψογη φιλοξενία του Δήμου Δεσκάτης, με τις δεκάδες των εθελοντών να βοηθούν τα μέγιστα στη διοργάνωση, που έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο το απόγευμα της Κυριακής, με τις απονομές των επάθλων στους νικητές, την παροχή γεύματος με παραδοσιακά εδέσματα, την έκθεση τοπικών προϊόντων -μεγάλη η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου- και τους παραδοσιακούς χορούς από τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Όμιλο Δεσκάτης (ΕΜΟΔ).

 

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.