Ερώτηση του Βουλευτή Κοζάνης Χ. Κάτανα για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων αορίστου χρόνου



Κύριε Υπουργέ,

Το σχέδιο νόμου που αφορά τον «Εκδημοκρατισμό της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει κατατεθεί προς επεξεργασία στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Εν αντιθέσει με το κατατεθέν σχέδιο νόμου προς διαβούλευση, αυτό που κατατέθηκε στην αντέρω επιτροπή δεν περιλαμβάνει το χαρακτηρισμένο ως «Άρθρο 15», το οποίο αφορά τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Το συγκεκριμένο άρθρο είχε χαρακτηριστεί ότι θα ενίσχυε την εξάλειψη της αδικίας και του διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων. Επίσης, η αιτιολογική έκθεση που κατατέθηκε στη Βουλή προς συζήτηση, αναφέρει επί λέξει: «Παύει να υφίσταται στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης ο δυισμός των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων αορίστου χρόνου, που παραβίαζε συστηματικά τις σχετικές επιταγές του Άρθρου 103 του Συντάγματος…».

Η απόσυρση του εν λόγω άρθρου θα συντείνει στην κατάσταση ιδιότυπης ομηρίας που βρίσκονται έως σήμερα οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου.

Ερωτάσθε:

i. Σκοπεύετε να επανεισάγετε στο σχέδιο νόμου που είναι προς συζήτηση στη Βουλή το άρθρο 15, που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο νόμου της διαβούλευσης;
ii. Σκοπεύετε να προσθέσετε στο άρθρο 9 τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις μονίμων και σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, εκτός των ήδη αναφερόμενων που συμμετέχουν σε κινητικότητα;

Ο   ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.