Πτολεμαΐδα: Έναρξη των εργασιών για την 7η Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας «Egnatia EXPO»Την διοργάνωση της Έκθεσης “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2015 – 7η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, ανακοίνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Δευτέρα, στα ΜΜΕ της περιοχής στο Δημαρχείο Εορδαίας.

Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο εμπορικός κόσμος της Πτολεμαΐδας, αποφάσισε να επιμείνει θέλοντας να κερδίσει το στοίχημα της κρίσης. Διασφάλισε την διοργάνωση και φέτος, της Εμπορικής Έκθεσης, θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά,  μετά την επιτυχημένη διοργάνωσή της τα έξι τελευταία χρόνια. Η όλη προσπάθεια καρποφόρησε, έχοντας διαρκή συμπαραστάτη το Δήμο Εορδαίας.

Ανεξάρτητα από το είδος ή το ύφος μιας επιχείρησης, η ανάγκη για κανάλια προώθησης είναι δεδομένη. Είναι, για τις επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα, και τις υπηρεσίες που παρέχουν, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων και καταναλωτών, επιδιώκοντας τις μεγαλύτερες δυνατές πωλήσεις, τις καλύτερες δυνατές συνεργασίες. Στο χώρο λοιπόν της επιχειρηματικής επικοινωνίας, η παλιά καλή συνταγή, η Εμπορική Έκθεση, κατέχει αδιαφιλονίκητα την πρώτη θέση στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, καθώς εγγυάται την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές. Και η “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO” θα είναι ένα σημείο συνάντησης με σύνθημα την Ανανέωση, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια.

Οι έξι επιτυχημένες διοργανώσεις που προηγήθηκαν, έχουν πλέον καταστήσει την έκθεση ώριμη για το επόμενο βήμα. Κανείς δεν θα πίστευε πριν από δέκα χρόνια, πως η Πτολεμαΐδα θα μπορούσε να στηρίξει ένα τόσο σημαντικό εμπορικό γεγονός. Κι όμως, χάρη στο όραμα κάποιων ανθρώπων, του κορμού του Εμπορικού Συλλόγου της Πτολεμαΐδας, όπως του Σοφοκλή Ασιανού, του Ματθαίου Καλαϊτζόπουλου και των υπόλοιπων μελών των διοικήσεων, η Έκθεση όχι μόνο πήρε σάρκα και οστά, αλλά βοήθησε σημαντικά, πολλές επιχειρήσεις στην ευρύτερη Δυτική Μακεδονία, με την Πτολεμαΐδα να δηλώνει ένα βροντερό «παρών» στον εκθεσιακό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας.

Η «ΕΟΡΔΑΙΑ 2015» θα γίνει «ΕΓΝΑΤΙΑ 2015». Είναι το μεγάλο βήμα για μια εμπορική έκθεση που επιλέγει να ανοίξει τα φτερά της, που επιλέγει να αποκτήσει περιφερειακό χαρακτήρα. Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την εμπορική έκθεση της Πτολεμαΐδας, που δεν θα την περιορίζει στα στενά γεωγραφικά όρια της Εορδαίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη εμπορικών δεσμών, με φορείς και επιχειρήσεις από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, δεδομένου του ότι η Πτολεμαΐδα θα εκμεταλλευθεί δύο στρατηγικά της πλεονεκτήματα: Ότι είναι το γεωγραφικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, και το ότι είναι στο σταυροδρόμι μεγάλων οδικών αξόνων. Είναι άλλωστε γνωστή από την Αρχαιότητα η στρατηγική σημασία στο εμπόριο, της «Εγνατίας Οδού».

Σημαντικό είναι το γεγονός πως φέτος αλλάζει ο χώρος της Έκθεσης. Μετά από αιτήματα πολλών από τους εκθέτες τα προηγούμενα έτη, οι διοργανωτές αναζήτησαν καλύτερους χώρους, και περισσότερες υποδομές.

 Θέλοντας να ανεβάσουν το επίπεδο της διοργάνωσης, αναζητήθηκαν χώροι εύκολα προσβάσιμοι, αναγνωρίσιμοι για τους κατοίκους άλλων περιοχών, χώροι που θα αναβάθμιζαν το κύρος της έκθεσης, και το σημαντικότερο: να έχουν υποδομές και βοηθητικούς χώρους, που θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επελέγη για φέτος προσωρινά, ο χώρος του Πάρκινγκ του Ξενοδοχείου Παντελίδης, καθώς είναι το μοναδικό σημείο που πληροί τις υψηλές προδιαγραφές που τέθηκαν, και παρέχεται εντελώς δωρεάν. Όπως επίσης δωρεάν παρέχονται οι αίθουσες του Ξενοδοχείου για τις παράλληλες εκδηλώσεις, οι χώροι υγιεινής, και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η αλλαγή του χαρακτήρα και της ταυτότητας της έκθεσης,  αποτελεί ένα στοίχημα όχι μόνο για τους διοργανωτές, αλλά και για όλη την περιοχή. Θεωρείται μία μεγάλη ευκαιρία για να τοποθετηθεί στον εθνικό χάρτη, τη στιγμή που άλλες εκθέσεις έχουν ήδη κάνει τον κύκλο τους, και πλέον δεν παρουσιάζουν εμπορικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ηλιόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: «σε αυτή την μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή, δε μπορεί να λείψει κανείς. Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις τις περιοχής, να συμμετέχουν ως εκθέτες στην έκθεση «ΕGΝΑΤΙΑ EXPO 2015», και να κερδίσουν όχι μόνο από τη συμμετοχή τους, αλλά και από τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε. Σας περιμένουμε όλους.»

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ ΠΕ Κοζάνης, Ιάκωβος Παντελίδης θεώρησε δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να λείπει το Επιμελητήριο από την φετινή Έκθεση. «Ήμασταν ανέκαθεν δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο της Πτολεμαΐδας, όπως και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Στηρίζουμε έμπρακτα την Έκθεση. Το επιμελητήριο θα επιδοτήσει τη συμμετοχή των μελών του».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, ο οποίος είναι συμπαραστάτης στην διοργάνωση, τόνισε πως η Έκθεση είναι ένα πολύ σημαντικό, ζωογόνο γεγονός για την Εορδαία. «Θα είμαστε δίπλα στον Εμπορικό μας Σύλλογο σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του», δήλωσε στη συνέχεια.

Ο ανάδοχος του έργου της Έκθεσης, Σοφοκλής Μποτονάκης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, και παρουσιάζοντας το σλόγκαν της Έκθεσης, το οποίο είναι «Κινείται και μετακινείται στο δρόμο της ανάπτυξης και του εμπορίου», τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του να λειτουργεί μια επιχείρηση με εξωστρέφεια.

Στο πλαίσιο της ακόμη καλύτερης οργάνωσης της Έκθεσης και σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία του κ. Μποτονάκη, διοργανώνεται ένα μοναδικό εκπαιδευτικό event, με θέμα: ΕΓΩ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ: Ο ρόλος των εμπορικών εκδηλώσεων στην αύξηση των πωλήσεων. Τι προσδοκά ο πελάτης από εμάς και τι προσδοκούμε εμείς από αυτόν ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, με εισηγητή τον κορυφαίο συγγραφέα στον εκθεσιακό marketing dr.Ιωάννη Κριτσωτάκι, διδάκτορα των εμπορικών επιστημών και εμπειρογνώμονα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα «Τερψιχόρη» του Ξενοδοχείου Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 18:30 και σκοπός της εκδήλωσης  είναι να παρουσιαστούν τα οφέλη της εμπορικής έκθεσης. Να προτείνει τρόπους μέσω των οποίων ο κάθε επιχειρηματίας, με το μικρότερο κόστος μπορεί να προβάλλει αποτελεσματικά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, το κύρος της επιχείρησής του και να επωφεληθεί από τις πωλήσεις. Καλούμε τον εμπορικό κόσμο, να παρακολουθήσει την ημερίδα, ανεξάρτητα από την συμμετοχή ή όχι του καθενός σε εκθέσεις, ώστε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας από έναν ειδήμονα του εμπορίου.

Πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος φορέας ή επιχείρηση, από τον κ. Μποτονάκη Σοφοκλή ( Τηλ. 6909909500) & στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου (Τηλ. 24630-27265,  9:30πμ-1:30μμ).

Τέλος, ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές πως σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος ο ιστότοπος (site) της έκθεσης, στη διεύθυνση http://www.egnatiaexpo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.