Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Πτολεμαΐδας – Δείτε αναλυτικά

Το Ιστορικό και Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση «Χρυσοί Στέφανοι και Διαδήματα της Μακεδονίας» από τις 18 Απριλίου 2015 (εγκαίνια) μέχρι τις 15 Μαΐου 2015. Επίσης φιλοξενεί την εκπαιδευτική Μουσειοσκευή «Πάμε στην Ακρόπολη» από 21 Απριλίου μέχρι 5 Ιουνίου 2015

Για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των παραπάνω συλλογών η εκπαιδευτικός Νατάσσα Μάγκου σχεδίασε και εμψυχώνει  δύο εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. «Χρυσοί Στέφανοι και Διαδήματα της Μακεδονίας» – Με αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα γνωρίσουν το υψηλό επίπεδο της τέχνης των στεφανιών των Μακεδονικών τάφων και θα «περπατήσουν» στα μονοπάτια της αρχαίας Βεργίνας και την εποχή της βασιλείας του Φιλίππου του Β΄.

2. «Πάμε στην Ακρόπολη» – Με αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα γνωρίσουν την οδό των Παναθηναίων, το Ερέχθειο και θα χορέψουν το χορό των Καρυάτιδων, στέλνοντας ένα μήνυμα επαναπατρισμού της ξενιτεμένης αδερφής μας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου ώρες σχολείου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, με μαθητικές ομάδες μέχρι 25 μαθητών.

Όσοι εκπαιδευτικοί με τα τμήματά τους επιθυμούν  να επισκεφτούν την έκθεση και να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με:   
Μουσείο Πτολεμαΐδας : 2463054444
Υπεύθυνη Προγράμματος Νατάσσα Μάγκου: 6972247233

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.