Από 1η εώς 31η Μαίου πάμε «Με ποδήλατο στη Δουλειά»Από 1η εώς 31η Μαίου  πάμε «Με ποδήλατο στη Δουλειά»

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένα χόμπι αναψυχής. Μπορεί να γίνει ένα λειτουργικό μέσο καθημερινής μετακίνησης που όχι μόνο κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη αλλά και την διάθεσή μας καλύτερη.

Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από την καμπάνια  Bike to Work  που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε δεκάδες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα από το 2011. Στο φιλικό αυτό διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες καταχωρούν τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνουν από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, κατά τη διάρκεια ενός μήνα.  Στα τέσσερα χρόνια που διοργανώνεται στην Ελλάδα,  έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 200 εταιρείες και οργανισμοί, πιο πολλοί από 1500 ποδηλάτες, οι οποίοι έχουν διανύσει περισσότερα από 330.000 χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα έχει γίνει οικονομία στη βενζίνη κατά 35.000 λίτρα που θα επιβάρυναν την ατμόσφαιρα με περισσότερους από 80 τόνους διοξειδίου του άνθρακα!

«ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – 2015»

Φέτος, η καμπάνια επιστρέφει  από 1η εώς 31η  Μαϊου, συσπειρώνοντας ακόμα περισσότερους ποδηλάτες  γύρω της, καθώς η διοργάνωση  υλοποιείται πλέον , εκτός από τους ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ, και από το σύλλογο αστικών ποδηλατών «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα»  ενώ η καμπάνια τίθεται, για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα της  European Cyclists Federation, ενώνοντας τις δυνάμεις της με αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε  11 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.  Αν χρησιμοποιείτε το ποδήλατο για να πάτε στη δουλειά ή έχετε σκεφτεί να το κάνετε, μπορείτε να συμμετέχετε στην καμπάνια μόνος ή – ακόμα καλύτερα- δημιουργώντας την δική σας ομάδα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ;  

Τα βήματα είναι απλά:  Επισκέπτεστε τον  ιστότοπο της καμπάνιας  και δηλώνετε συμμετοχή καταχωρώντας τα στοιχεία σας  και την εταιρεία στην οποία εργάζεστε. Η καμπάνια γίνεται ακόμα πιο λειτουργική αν δημιουργήσετε δική σας  ομάδα, παρακινώντας και άλλους συναδέλφους να συμμετέχουν. Στην συνέχεια αρχίζετε να καταγράφετε τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που πραγματοποιείτε καθημερινά.  Η ομάδα με τις περισσότερες διαδρομές κερδίζει. Η πλατφόρμα της καταμέτρησης θα είναι ανοιχτή για όλους από την Τετάρτη 1η Απριλίου, προκειμένου οι καινούργιοι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να εγκλιματισθούν στην λειτουργία της. Όλες οι καταχωρήσεις θα μηδενιστούν την Τρίτη 31 Απριλίου και από Τετάρτη 1η Μαΐου … τα κοντέρ θα είναι έτοιμα για μέτρημα!  

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το «Με ποδήλατο στη δουλειά», χρειάζεστε βοήθεια στο να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα ή απλώς θέλετε να βάλετε και εσείς ένα πετάλι στην προσπάθεια αυτή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα

Μαρία Καραγιαννάκη:  biketowork@biketowork.gr ή info@podilattiki.gr – Τηλ 6936 511260

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  

1η εώς 31η Μαίου 2015

Website: www.biketowork.gr     Facebook: Με ποδήλατο στη Δουλειά   Twitter: podilates

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.