Η Σιάτιστα ξεπροβόδισε την Ιερή εικονα της Παναγίας της Ελεούσας



Σε κλίμα συγκίνησης πλήθος πιστών συνόδεψαν την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας στο οδοιπορικό της για την Ιερά Μονή Μικροκάστρου την Κυριακή των Βαϊων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λαμπρόπουλος, Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, με τη συνοδεία του Δημάρχου Βοΐου Δημητρίου Λαμπρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Σημανδράκου Ευαγγέλου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, και πλήθος πιστών συνόδεψαν την Ιερή Εικόνα έως την είσοδο της Σιάτιστας στην περιοχή Αγίου Νικάνορα, όπου ο Μητροπολίτης παρέδωσε την εικόνα στον Ιερέα π. Νέστορα Γκουρομήσιο, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστροφής της στον μόνιμο θρόνο της.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας φιλοξενείται στη Σιάτιστα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου από την Κυριακή της Ορθοδοξίας έως και την Κυριακή των Βαϊων, οπότε επιστρέφει στην Ιερή Μονή Μικροκάστρου για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Το διάστημα αυτό η Ιερή Εικόνα, με τη συνοδεία των Ιερέων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, μεταφέρεται στα σπίτια των πιστών της περιοχής της Γεράνειας για ευλογία.

Την Κυριακή του Θωμά η Ιερή Εικόνα επιστρέφει και πάλι στη Σιάτιστα από τη Βόρεια είσοδο, όπου και φιλοξενείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου  έως και την Κυριακή της Πεντηκοστής, και το διάστημα αυτό μεταφέρεται στις οικίες των πιστών της περιοχής Χώρας για ευλογία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.