Ο Δήμος Κοζάνης στις Γιορτές Εξόδου του Μεσολογγίου



Στις Γιορτές Εξόδου του Μεσολογγίου, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 189ης Επετείου, συμμετείχε ο Δήμος Κοζάνης.  Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου εκδήλωση με τίτλο «Κοζάνη-Μεσολόγγι. Ο Νικόλαος Κασομούλης και οι σχέσεις των δύο πόλεων στο χρόνο και την ιστορία», κατά την οποία έγινε αναφορά στη ζωή και το έργο του Κοζανίτη αγωνιστή και ιστορικού Νικολάου Κασομούλη, που συμμετείχε στην Έξοδο του Μεσολογγίου, και έγραψε ένα από τα σπουδαιότερα  έργα του καιρού της επανάστασης, τα «Ἑνθυμήματα στρατιωτικά της επαναστάσεως των Ελλήνων 1821-1833». Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οποίος  επένδυσε επίσης μουσικά τη βραδιά, και η Δήμητρα Καραγιάννη, Φιλόλογος.

hertheteht

Επίσης, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου συμμετείχαν στην μεγαλειώδη πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα προς στον Κήπο των Ηρώων, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Μακεδνών. Στην πομπή πήραν μέρος συνολικά πάνω από 170 σύλλογοι από όλη τη χώρα, ενώ την παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες και ντόπιοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.