Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΠΝ Κοζάνης σχετικά με την αποπληρωμή οφειλών των αθλητικών σωματείωνTo  Δ.Σ. του ΟΑΠΝ  στη συνεδρίαση της  31 /3 /2015 αποφάσισε τα εξής :

1) Εμμένει σε προηγούμενες αποφάσεις του περί αναγκαιότητας πληρωμής στον ΟΑΠΝ  των εισφορών έτους 2014/15  χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων από τους Αθλητικούς  Συλλόγους λόγω:

α) της ισότιμης μεταχείρισης όλων των αθλουμένων πολιτών αλλά και των συνεπών οικονομικά  Συλλόγων που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
β) της άσχημης οικονομικής κατάστασης των οικονομικών του Δήμου.
γ) της αρχής της ανταποδοτικότητας που προκύπτει από τα ΦΕΚ λειτουργίας του ΟΑΠΝ.
δ)της ισχύος της αμοιβαίας συμφωνίας που προέκυψε μέσα από τις κοινές διαβουλεύσεις των Αθλητικών Συλλόγων και του ΟΑΠΝ, τους μήνες  Νοέμβριο και Δεκέμβριο, και η οποία  κατέληξε στην κοινή αποδοχή ενός συμφωνητικού.

2) Παρόλα αυτά, αναγνωρίζοντας τις ειδικές οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες της χώρας και οι Αθλητικοί Σύλλογοι, ο Οργανισμός ενέκρινε το αίτημα που υπέβαλε μεγάλος Αθλητικός Σύλλογος για διακανονισμό των χρεών του έτους 2014/15, με τη δέσμευση, αν τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα και η τακτοποίηση των χρεών, που εκείνος προτείνει, να του δοθεί επιπλέον έκπτωση 25% για τη φετινή  αθλητική χρονιά.

Αυτό πρακτικά  σημαίνει ότι ανάλογα με τη φερεγγυότητα  που θα επιδειχθεί εκ μέρους του Συλλόγου για την αποπληρωμή του φετινού χρέους του προς τον ΟΑΠΝ,  η μέση τιμή ώρας από τη χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων θα προσδιοριστεί τελικά στα 1,83 ευρώ, από την αρχική των 2,4 ευρώ, η οποία προέκυψε από την επιπλέον έκπτωση των 30% που δόθηκε το μήνα Νοέμβριο σε όλους τους μεγάλους Συλλόγους, καθώς ο ΟΑΠΝ αναγνώρισε από τότε τα αυξημένα έξοδα τους λόγω των πολλών μετακινήσεων τους για αγώνες εκτός έδρας.

3)Ο ΟΑΠΝ καλεί επίσης οποιονδήποτε άλλο Σύλλογο ενδιαφέρεται να τακτοποιήσει με διακανονισμό τις οφειλές του να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατόν με τον Οργανισμό.

4)Τέλος, ο ΟΑΠΝ ανανέωσε την απόφασή του για το κλείσιμο των δημοτικών  αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όσους Συλλόγους αδιαφορήσουν είτε να πληρώσουν τις οφειλές τους μέχρι τέλους Μάρτη,  είτε να προβούν σε διακανονισμό  αυτών, μεταθέτοντας τη σχετική  ημερομηνία από την  1η στις 14 Απρίλη 2015 για να δοθεί έτσι η απαραίτητη πίστωση χρόνου στις αθλητικές ομάδες για να διαβουλευτούν με όποιον επιθυμούν για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Για το ΔΣ του ΟΑΠΝ

Η Πρόεδρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.