Συμμετοχή του Δημάρχου Βοΐου σε ημερίδα στις Βρυξέλλες για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του νέου ΕΣΠΑΤα βασικά χαρακτηριστικά και οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 -2020 βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, στην οποία συμμετείχε και ο  Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος.

Η  ημερίδα με θέμα την Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  διοργανώθηκε  με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη, και συμμετείχαν σαράντα δήμαρχοι και δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη τη χώρα.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου,  Mikel Landabaso, το μέλος του γραφείου της Επιτρόπου, Ιωάννης Λατούδης, η  Προϊσταμένη της Μονάδας «Ελλάδας-Κύπρου» της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Sabine Bourdy και ο Διαχειριστής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από τη Μονάδα « Ελλάδα-Κύπρος» της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Πανταζάτος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι τοπικοί άρχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η κάθε τοπική κοινωνία ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

Η επίσκεψη των αυτοδιοικητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα εκδήλωση, με θέμα την  «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπου υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EMPL) έκαναν εκτενή παρουσίαση του εθνικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία αλλά και των ευκαιριών χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους Δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ αρμόδια στελέχη από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (DG EAC) έκαναν αναλυτικές παρουσιάσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Creative Europe.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.