Ξεκίνησαν οι δράσεις των εθελοντών πρασίνου και καθαριότητας Κοζάνης



Ξεκίνησαν σήμερα από τα Πετρανά και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι δράσεις δενδροφύτευσης και καλλωπισμού χώρων πρασίνου της κοινότητας. Οι δράσεις αυτές έγιναν σε συνεργασία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με την Τοπική κοινότητα, το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πετρανών και τους τοπικούς συλλόγους(Εξωραϊστικός-Φυσιολατρικός Σύλλογος ‘Το Δάσος’, Μορφωτικός– Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρανών, Αθλητικός Σύλλογος ‘Κεραυνός’, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων).

Φυτεύτηκαν 352 δένδρα στις περιοχές «Λάκκος», «Παλιούρια» και «Γήπεδο» με σκοπό την δημιουργία μικρών αλσυλλίων. Αύριο θα φυτευτούν καλλωπιστικά φυτά στα πάρκα και τις πλατείες της κοινότητας.

Εντυπωσιακή ήταν η ένθερμη ανταπόκριση  των παιδιών, τα οποία συμμετέχουν για συνεχόμενες χρονιές σε ανάλογες δράσεις αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την αγάπη που τους εμφύσησαν οι μεγαλύτεροι για τη φύση και το περιβάλλον.

Σε συζήτηση της Αντιδημάρχου  με τους κατοίκους διαφάνηκε η έντονη ανησυχία τους για την τύχη του «Πετρανιώτικου Κουρί» λόγω της  παράνομης υλοτόμησης και βοσκής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.