ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Αδιαπραγμάτευτη η στάση της Κυβέρνησης για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗΚατά τη διήμερη περιοδεία του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Κοζάνη επισφράγισε την αδιαπραγμάτευτη στάση της κυβέρνησης για το Δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και το τέλος του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ δικαιώνοντας την αμετακίνητη στάση των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών φορέων, όσο και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν από τον λαό της περιοχής μας τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στον χώρο της ενέργειας.

Ταυτόχρονα η υπογραφή των αδειοδοτήσεων της 5ης μονάδας και η επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σε κατάσταση εφεδρείας, η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και η αναζήτηση θετικού ισοζυγίου, βάζουν σε αναπτυξιακή τροχιά την περιοχή μας σταματώντας την αποβιομηχάνιση και την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού.

Η επαναδιαπραγμάτευση του κόστους της 5ης μονάδας και η επανεξέταση της παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης και η στελέχωση των ΑΗΣ και Ορυχείων, δείχνουν και της προθέσεις της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει την χώρα σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά, τελειώνοντας αμετάκλητα την περίοδο των εκχωρήσεων και της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας.

Όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις εργολαβίες που αυξάνονται συνεχώς υποκαθιστώντας των ρόλο της επιχείρησης και ανοίγοντας τον δρόμο για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μαύρη εργασία, αναγγέλθηκαν οι προθέσεις του υπουργείου στο να γίνει δραστική μείωση της εργολαβικής δραστηριότητας στα έργα της ΔΕΗ, ώστε να πάψουν να υπάρχουν απλήρωτοι, ή δύο και τριών ταχυτήτων εργαζόμενοι με εργασιακό καθεστώς που θυμίζει Μεσαίωνα.

Επίσης ο διάλογος με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης και τους παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, δείχνουν την αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοκρατία και την πρόθεση της να διαλέγεται με τους πολίτες,  αποφασίζοντας μαζί τους την επίλυση των προβλημάτων τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.