Ερωτήματα του Βουλευτή Χάρη Κάτανα σχετικά με τα έργα λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού



Κατά τις εργασίες της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Εμπορίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χάρης Κάτανας έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με ζητήματα λειτουργικότητας της Εγνατίας Οδού:

i. Ποιος ο λόγος ύπαρξης μεγάλου αριθμού διοδίων; Γιατί δεν εφαρμόζεται ένα σύστημα, αντίστοιχο με άλλα ευρωπαϊκά, όπου υπάρχουν σταθμοί διοδίων στις εισόδους και στις εξόδους κάθε πόλης;

ii. Ποια η πρόθεση της Κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους των διοδίων, καθώς η κίνηση έχει ελαττωθεί πολύ; Μια μείωση του χιλιομετρικού κόστους των διοδίων πιθανότατα θα απέφερε αύξηση των εσόδων της Εγνατίας και όχι μόνο.

iii. Μιας και οι καιρικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία είναι ιδιαιτέρως δύσκολες κατά τους χειμερινούς μήνες, γιατί δεν υπάρχει αντιολισθηρός τάπητας μεταξύ Βέροιας – Κοζάνης (εκτός των σηράγγων και των γεφυρών όπου ήδη υφίσταται), όπως προβλεπόταν και για ποιο λόγο δεν υπάρχει κίτρινη διαγράμμιση του οδοστρώματος;

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε προφορικά να απαντήσει στα ανωτέρω ερωτήματα του Βουλευτή Χάρη Κάτανα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.