Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ιατρικές εξετάσεις για άτομα που έχουν εκτεθεί ίνες αμιάντου



Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 θα επισκεφθεί τα Σέρβια Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά μία πολύ σημαντική δράση για πολίτες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και έχει να κάνει με την εξέταση ατόμων για τη διάγνωση παθήσεων που σχετίζονται με προηγούμενη έκθεση αυτών των ατόμων σε ίνες αμιάντου.
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τίτλο «Παρέμβαση για πρώιμη διάγνωση μεσοθηλιώματος σε ομάδες πληθυσμού με έκθεση σε ίνες αμιάντου με τη χρήση καινοτόμων μοριακών δεικτών» αφορά άμεσα δεκάδες δημότες μας που έχουν εργαστεί στα πρώην ΜΑΒΕ αλλά και υπαλλήλους της ΔΕΗ καθώς και άτομα που παλιότερα έχουν εργαστεί σε συνεργεία αυτοκινήτων και είχαν εκτεθεί σε ίνες αμιάντου κατά τη διάρκεια συντήρησης και επισκευής φρένων αυτοκινήτου.
 
Οι δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση – ερωτηματολόγιο ώστε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 να βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αιμοληψίες έχοντας στην κατοχή τους συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο.
 
Η αιμοληψία έχει εγκριθεί από την επιτροπή Βιοηθικής και Ιατρικής Δεοντολογίας της Εθνική Σχολής Δημόσιας Υγείας και τα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στο ερωτηματολόγιο υπόκεινται στη προστασία προσωπικών δεδομένων.
 
Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες.
 
Η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας στα Σέρβια θα εξυπηρετήσει εργαζόμενους των πρώην ΜΑΒΕ, της ΔΕΗ και συνεργείων αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή Σερβίων-Βελβεντού ενώ για την περιοχή των Καμβουνίων αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μικρόβαλτο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν ερωτηματολόγια από το Δημαρχείο ή στα κατά τόπους Κοινοτικά Γραφεία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2464350131.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.