Διήμερη επίσκεψη Π. Λαφαζάνη για ενεργειακά – μετεγκαταστάσεις στις 24 και 25 Μαρτίου



Επίσκεψη στην περιοχή μας θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στις 24 και 25 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 2ης Μαρτίου στην Κοζάνης, ενώ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της περιφερειακής διοίκησης, αυτοδιοικητικούς αλλά και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της ΔΕΗ.

Την ανακοίνωση της επίσκεψης αυτής έκανε ο Υπουργός Π.Α.Π.ΕΝ. στα μέλη της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους το βράδυ της Τετάρτης στο Υπουργείο, όπου και διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία, ενώ επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει Δημόσια.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών η Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος Μαρία Καρυπίδου. Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου και  Μίμης Δημητριάδης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Κώστας Σέλτσας (της Π.Ε. Φλώρινας), καθώς και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. της Π.Ε. Κοζάνης Χάρης Κάτανας.

Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή θα εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε θετική κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, δήλωσε ότι κατά την επίσκεψη του κ. Λαφαζάνης θα δώσει απαντήσεις σε θέματα που συζητήθηκαν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης μαζί του και αφορούν την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας “Πτολεμαΐδα 5”, ζητήματα που αφορούν τις απαλλοτριώσεις οικισμών που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και των μετεγκαταστάσεων πληττομένων οικισμών.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.