Η παρουσίαση του βιβλίου του π. Αυγουστίνου «Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Με θρησκευτική κατάνυξη, παρουσία πλήθους κόσμου και κλήρου που κατέκλυσε τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2015,  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», του -εκ Παλαιογρατσάνου καταγόμενου- ιδιαίτερα αγαπητού αρχιμανδρίτου π. Αυγουστίνου Μύρου. Πρόκειται για την τρίτη έκδοση ενός βιβλίου που αναδεικνύει την αντίσταση και την προσφορά της Εκκλησίας, του κλήρου και του λαού της, στα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια της γερμανικής Κατοχής με έμφαση στη διακονία του τότε φλογερού ιεροκήρυκα, αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Καντιώτη, που υπήρξε ο εμπνευστής και στυλοβάτης ενός μεγάλου αντιστασιακού έργου αγάπης.

lyuglgi

Για το βιβλίο μίλησαν:

– ο εκ Μικροβάλτου αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Μανάδης, αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας, ηγούμενος της Ι. Μονής Κοσμά του Αιτωλού Άρδασσας Εορδαίας και συγγραφέας, «αδελφός συνοδοιπόρος της εν Χριστώ Ζωής και της Διακονίας της Εκκλησίας» με τον συγγραφέα π. Αυγουστίνο, που λύγισε από τη συγκίνηση στο τέλος της ομιλίας του αναφερόμενος στον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη.

– ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας, που μίλησε με θέρμη για το βιβλίο του «φιλτάτου συν-αδελφού στην ιεροσύνη και συναδέλφου εν επιστήμη» π. Αυγουστίνου, δίνοντας γενικότερα στοιχεία για την αντίσταση της εκκλησίας, απέναντι στους κατακτητές.

– στους παρουσιαστές του βιβλίου θα μπορούσε να αναφερθεί και ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, προϊστάμενος της Ορθοδόξου Αδελφότητος για τη διακονία των φυλακισμένων «Οσία Ξένη», συγγραφέας, που απέστειλε σχετική επιστολή που διαβάστηκε από τον αρχιερατικό επίτροπο π. Δημήτριο Χαρισίου, τονίζοντας ότι «παραδίνονται στο παρόν και στο μέλλον της ιστορίας 450 σελίδες με ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι η αντίσταση της αγάπης για τον άνθρωπο είναι θαύμα της πίστης στο Θεό και στο σωτήριο λόγο του».

Τέλος τον κύκλο των ομιλητών και την επιτυχημένη εκδήλωση, έκλεισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο εκ Σερβίων καταγόμενος, πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Αγγελόπουλος.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.