Βίντεο: Ο Δήμαρχος Κοζάνης στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων στην Αλεξανδρούπολη



Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (Δ.Ε.Π.Π), στην Αλεξανδρούπολη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης και Πρόεδρος του Δικτύου Λευτέρης Ιωαννίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου, με τη συμμετοχή μελών του δικτύου από όλη την Ελλάδα με στόχο την προώθηση των στόχων του για πιο βιώσιμες πόλεις. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στη συνεργασία του ΔΕΠΠ με άλλους φορείς, στο «άνοιγμα» του Δικτύου σε άλλες πόλεις, με το Δήμο Ορεστιάδας να  αποτελεί έναν από τους ενδιαφερόμενους, στην εξέλιξη δρομολογημένων κοινών δράσεων των πόλεων – μελών του ΔΕΠΠ, όπως είναι η πραγματοποίηση συνεδρίων και ημερίδων με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας, στην ανάπτυξη διαφόρων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του ΔΕΠΠ, καθώς και σε άλλα οργανωτικά ζητήματα.

«Η νέα πενταετία αποτελεί και έναυσμα για μια νέα προσπάθεια» σημείωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης  Λευτέρης Ιωαννίδης.

«Στόχος είναι να ανταλλάξουμε πρακτικές μεταξύ μας που έχουν να κάνουν με τη βιώσιμη λειτουργία των πόλεων, τη διαχείριση ζητημάτων περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, τα οποία είναι πολυδιάστατα», τονίζοντας πως οι Δήμοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολύ μεγάλες προσδοκίες και καθημερινές δυσκολίες μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία.

 

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε αυτό συμμετέχουν 9 πόλεις: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Τρίκαλα, και έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την πράσινη ανάπτυξη, και κυρίως την ανάληψη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διαμορφωθεί μία καλύτερης ποιότητας ζωή στην πόλη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.