Έγκλημα και τιμωρία – Άρθρο της Φανής Δεληγιαννίδου



ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ:

Σαράντα μέρες  της νέας κυβέρνησης.
Σαράντα μέρες δύσκολες από όποια σκοπιά κι αν τις κοιτάξεις ….

Οι Ευρωπαίοι «φίλοι και εταίροι» μας -κατά τα άλλα-  έχουν βαλθεί να το παίξουν σκληροί τιμωροί μας.
Θέλουν να μας τιμωρήσουν γιατί το έγκλημά μας είναι ότι:

Εμείς αφήνουμε κληρονομιά τον Παρθενώνα και τους Δελφούς ενώ αυτοί το Νταχάου και το Άουσβιτς
Στην Ελλάδα γεννήθηκε ο Πολιτισμός και η Δημοκρατία ενώ στην Γερμανία ο ρατσισμός και ο Ναζισμός.

Ο Αριστοτέλης ήταν ΄Ελληνας ενώ ο Χίτλερ Γερμανός.
Γιατί ο ήλιος και η θάλασσα μας περισσεύουν και αυτά μας κάνουν χαρούμενους γεμάτους ζωή, έμπνευση και δύναμη.

Δύναμη ώστε να ξεπερνάμε τις βαρυχειμωνιές  διότι ξέρουμε ότι σε λίγο θα έρθει η Άνοιξη ότι και να γίνει , είναι νομοτέλεια για μας. Ενώ γιαυτούς νομοτέλεια είναι ο χειμώνας , οι συννεφιασμένες μέρες και οι σκυθρωποί άνθρωποι. Άνθρωποι που τους έμαθαν  ότι ζούνε για να δουλεύουνε κι όχι ότι δουλεύουνε για να ζούνε.

Ίσως είναι και θέμα θρησκείας.

Η Ελληνορθόδοξη χριστιανική πίστη δίνει ελπίδα  αλλά και αξία στον άνθρωπο που φροντίζει για την ψυχή του αποκλειστικά και θεωρεί την δουλειά ως απλό μέσο επιβίωσης.

Οι φίλοι και εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι τις κυβερνήσεις, τις κομισιόν, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τα Γιουρογκρουπ και γενικά όλες τις επιτροπές και τα επιτροπάτα τα επινόησαν οι άνθρωποι με έναν και μοναδικό σκοπό : την κάλυψη αναγκών ανθρώπων και όχι αριθμών. Τους όρους και τους κανόνες τους έθεσαν οι άνθρωποι ανάλογα με τις συνθήκες και τις περιστάσεις της εκάστοτε εποχής. Και φυσικά όπως αλλάζουν οι εποχές έτσι αλλάζουν και οι άνθρωποι και έτσι πρέπει να αλλάζουν και τα δημιουργήματά τους . Είτε αυτά είναι κυβερνήσεις ,επιτροπές κλπ,  είτε είναι όροι και κανόνες αφού ο μοναδικός σκοπός ύπαρξής τους είναι να καλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων.

Άλλωστε  είναι γνωστό ότι: Ότι  δεν αλλάζει – πεθαίνει,  άλλη μια νομοτέλεια.

Ως έθνος περάσαμε πολλούς σκοπέλους αντιμετωπίσαμε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Αλλά μέσα από αυτές διδαχθήκαμε ότι τίποτε δεν χαρίζετε και όλα καταχτιούνται με αγώνες και θυσίες.

Η μοίρα όμως μας έταξε τον δύσκολο ρόλο αν και μικρή σε έκταση χώρα, ανύπαρκτη σχεδόν οικονομική δύναμη να έχουμε  το κουράγιο, το μυαλό και την δύναμη να ανοίγουμε τον δρόμο στην εξέλιξη και στην δημιουργία.

Δεν θα λιποτακτήσουμε μπροστά στις δυσκολίες άλλωστε οι Ευρωπαίοι δια στόματος Τσώρτσιλ δήλωσαν ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» δεν θα το αναιρέσουμε .

Στους τιμωρούς μας θα δείξουμε – διδάξουμε ότι το μοναδικό έγκλημά είναι ότι έχουμε μάθει να συζητάμε και να διαλεγόμαστε . Βλέπετε ο Πλάτωνας είναι δικός μας απόγονος και μας έμαθε ότι διαλεκτική είναι η τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντίθετων απόψεων.  

Κι εμείς την αλήθεια τη θεωρούμε μονόδρομο για την Ευρώπη (τυχαίο δεν είναι το αρχαιοελληνικό όνομα της ηπείρου μας)
-Την Ευρώπη που σέβεται την αλήθεια των λαών της και των ανθρώπων της
και όχι του € και των αριθμών της.
-Την Ευρώπη που αγαπάμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.