1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας στην Εκπαιδευτική Ρομποτική Lego WeDo

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WRO Hellas, διοργανώνει τον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιείται στα πλαίσια του 1ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «Η Δική μου Πόλη», δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με  τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Στο διαγωνισμό έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 14 ομάδες μαθητών δημοτικών σχολείων της περιφέρειάς μας.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. &  Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Χορηγοί για την πραγματοποίησή του διαγωνισμού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, στην Κοζάνη, στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Κ. Καραμανλή 26, όπου εδρεύει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:
9:30-10:00 Εγγραφή ομάδων
10:00-12:45 Πραγματοποίηση διαγωνισμού – Αξιολόγηση κατασκευών
12:45-13:15 Απονομή βραβείων- Χαιρετισμοί

Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση –workshop ρομποτικών κατασκευών από μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης και 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου καθώς και από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες για τον Περιφερειακό διαγωνισμό Δυτικής Μακεδονίας:
Τηλ. 6977718143 / Email: atmatzid@csd.auth.gr ; wrohellas.mak@gmail.com / Site: http://wro-koz.uowm.gr

tryjursj

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.