Νέο χρυσό μετάλλιο για τη Γραμματική Χρηστίδου! Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο kozaniLife.gr



Η Γραμματική Χριστίδου επέστρεψε από την Χαλκίδα, με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές τις να αποτελεί επιστέγασμα τις σκληρής προετοιμασίας που έχει κάνει. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο στη σειρά καθώς περίπου ένα μήνα πριν είχε κατακτήσει το χάλκινο στο Ντουμπάι στο πλαίσιο του Fujairah Open 2015.

Το kozanilife.gr εξασφάλισε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με την αθλήτρια της Εορδαϊκής Δύναμης, Γραμματική Χριστίδου:

– Καλησπέρα Γραμματική. Καταρχήν συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σου τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Αντιλαμβάνομαι πως είναι ιδιαίτερα φορτωμένη η φετινή χρονιά, σωστά;

Το πρόγραμμα μου είναι αρκετά φορτωμένο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το 2015 για εμένα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ετσι, ειμαι πολύ χαρούμενη και με πείσμα να συνεχίσω.

 

– Πες μας λίγα λόγια για την τελευταία σου εμπειρία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Κάθε χρόνο, η προετοιμασία και το πρόγραμμά μας γίνεται γύρω από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάθως η πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία γίνεται μέλος της Εθνικής Ομάδας. Ήταν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και όλο το Ελληνικό Ταεκβοντο βρισκόταν εκεί. Ήμουν καλά προετοιμασμένη καθώς συμμετείχα σε αρκετές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, αποκτώντας μεγάλες εμπειρίες.

 

– Επόμενη και σημαντικότερη διοργάνωση;

Ήθελα την νίκη ώστε να πάρω το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο, που θα διεξαχθεί στην Ρωσία 13-15 Μαΐου. Το πέτυχα μετά απο σημαντικούς και δύσκολους αγώνες.

 

xxefghtrt

 

– Ας μιλήσουμε πιο γενικά για σένα τώρα, πόσο καιρό ασχολείσαι με τον αθλητισμό και τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς;

Με το ταεκβοντο ασχολούμαι απο πολύ μικρή, απο 5 χρονών. Ο λόγος που το ξεκίνησα ήταν ο πατέρας μου, αφου είναι και ο προπονητής μου. Από μικρή στο Σύλλογο, στην αρχή ήταν σαν ένα παιχνίδι για μένα, αλλά χωρίς να το καταλάβω όταν έφτασα στην κατάλληλη ηλικία, βρέθηκα στο αγωνιστικό τμήμα στις πρώτες μου συμμετοχές σε αγώνες.

 

– Είχες κάποιο πρότυπο όπως όλα τα μικρά παιδιά ξεκινώντας ένα άθλημα;

Όλοι όταν ξεκινάμε κάτι που αγαπάμε, έχουμε κάποιο πρότυπο και προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Το προτυπό μου είναι η Αργυρή Ολυμπιονίκης του Ταεκβοντο Έλλη Μυστακίδου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που έχουμε κάνει κοινές προετοιμασίες. Είναι τιμή μου να γνωρίζω ένα τέτοιο άτομο προσωπικά και σε στιγμές απογοήτευσης μου έδωσε την δύναμη να συνεχίσω.

 

– Περιέγραψέ μου μια τυπική σου μέρα. Έχεις στερηθεί πράγματα λόγω του αθλητισμού;

Όσα έχω στερηθεί απο τον Πρωταθλητισμό, αλλά τόσα μου έχει προσφέρει. Σίγουρα, το πρόγραμμα είναι συνέχεια φορτωμένο, δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα -θα έχουμε αγώνες- άρα 1-2 μήνες πριν πρέπει να ήμαστε σε άλλους ρυθμούς. Δεν έχουμε γιορτές αφού τότε θα ξεκουραστούμε 2 μέρες τίποτα παραπάνω. Όπως και τα καλοκαίρια όπου τελειώνουμε τέλη Ιούνη και αρχές Αυγούστου ξεκινάμε πάλι για να ήμαστε έτοιμοι το Σεπτέμβριο. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να βλέπω τους δικούς μου, τη παρέα μου και να περνάω χρόνο με αυτούς που δεν τους βλέπω συχνά. Όλοι με καταλαβαίνουν αλλά όταν έχω έστω και λίγο ελεύθερο χρόνο θα το δώσω εκεί που πρέπει. Προσπαθώ να κάνω τη ζωή μου ανάλογα με το χρόνο που θα έχω.

 

– Ονειρό σου πλέον;

Ονειρό κάθε αθλητή είναι η συμμετόχη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου είναι να προκριθώ για την Ολυμπιάδα του 2016. Με τις συμμετοχές μου στα διεθνείς μιτινγκ G1, G2 επιδιώκω την συγκέντρωση βαθμολογίων που θα με φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο.

 

– Λόγω της οικονομικης κρίσης υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας. Παρατήρησες αύξηση του ενδιαφέροντος του κόσμου για αυτοάμυνα μέσα από το άθλημά σου;

Στις μέρες μας βλέπουμε τα μικρά παιδιά να είναι μακριά από τον αθλητισμό και να ψάχνουν άλλους τρόπους ψυχαγωγίας. Πρέπει οι νέοι να βάλουν τον αθλητισμό στην ζωή τους για το δικό τους καλο.

– Σε ευχαριστούμε πολύ Γραμματική για το χρόνο σου, σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και να συνεχίσεις να μας κάνεις περήφανους στον κόσμο όπως μας έχει συνηθίσει!

– Ευχαριστώ πολύ για την ωραία συζήτηση και εύχομαι να τα ξαναπούμε.

Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.