Τι λέει ο Κ. Κύργιας για την υποψηφιότητά του στο ΕΒΕ, για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη, για τον Δήμαρχο Κοζάνης και για τη φετινή Αποκριά – Συνέντευξη στο kozaniLife.gr



Συνέντευξη στο kozaniLife.gr παραχώρησε ο Επικεφαλής των «Αδέσμευτων Πολιτών» του Δήμου Κοζάνης, κος Κωνσταντίνος Κύργιας για θέματα τις επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα, θετικός εμφανίστηκε στις διαρρέουσες πληροφορίες ο κ. Κύργιας για την υποψηφιότητά του στο ΕΒΕΕ.

Στην ερώτηση εάν επαληθεύονται οι πληροφορίες ότι ζήτησε στήριξη από Κομματικούς μηχανισμούς απάντησε:

Όχι, διότι ποτέ δεν υπήρξα κομματικό μέλος ή στέλεχος κανενός πολιτικού συνδυασμού και δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Διεκδικήσαμε τον Δήμο ως Αδέσμευτοι Πολίτες του Δήμου Κοζάνης και ως επικεφαλής του συνδυασμού  παραμένω Αδέσμευτος από κομματικές εξαρτήσεις. Οι συλλογικοί κομματικοί συνδυασμοί υπάρχουν για να μας υπηρετούν και όχι για το αντίθετο. Εξάλλου τα κόμματα έχουν την δική τους αξία ως προς την διακυβέρνηση της χώρας. Εδώ μιλάμε για την βελτίωση των συνθηκών της τοπικής κοινωνίας και όσο αφορά το ΕΒΕ την βελτιστοποίηση των συνθηκών της άσκησης του βιοποριστικού αντικειμένου των συναδέλφων Επαγγελματοβιοτεχνών και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Το ΕΒΕ ως γνωμοδοτικό όργανο, σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση των επιχειρήσεων που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και που συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας.

Έχοντας επεξεργαστεί μαζί με συναδέλφους μου ένα πρόγραμμα δράσης και αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων, κύρια αιτία της συρρίκνωσης του κλάδου των Επαγγελματοβιοτεχνών, θα διεκδικήσουμε -χωρίς την έπαρση που επιδεικνύουν ορισμένοι- το ΕΒΕ με γνώση, συνέπεια και δυναμισμό. Θα διεκδικήσουμε λοιπόν το ΕΒΕ ως εθελοντές εργάτες και όχι ως εξουσιαστές της επόμενης μέρας.

Και για να μην αφήσω κανένα κενό στην ερώτησή σας να σας πω πως ναί, έχω ενημερώσει πολλούς ανθρώπους για αυτή μου την απόφαση που ίσως να είναι και πολιτικά ή κομματικά κάπου ενταγμένοι. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεμπτό. Ας κρατήσουν λοιπόν ορισμένοι τις άστοχες ή σκόπιμες υποθέσεις που παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές νοοτροποίες ή από κακόβουλες πληροφορίες, ή πρίν τις αναρτήσουν καλό θά ήταν να διασταυρώνουν τις πληροφορίες πριν προβούν σε δημοσίευση ρωτώντας καμιά φορά και τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

Πάντως να πληροφορήσω τον όποιον ενδιαφέρεται πώς Κώστας Κύργιας και συνδιαλλαγή δεν βρίσκονται στον ίδιο δρόμο ποτέ. Άποψή μου είναι πως ο κόσμος δεν χειραγωγείται και δεν είναι πιόνι κανενός κόμματος. Έχει γνώμη και αξιοπρέπεια και προπαντώς μνήμη για να θυμάται ποιοί και τί πράξανε ως κομματικοί καρεκλοθεσίτες. Η θητεία των Δημοσίων προσώπων κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος.

 

Στην ερώτηση για το πώς κρίνει τη διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη, απάντησε:    

Είμαι νεοτεριστής  και ως εκ τούτου ήμουν και είμαι υπέρ του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη. Είναι ένας νέος θεσμός που αν μη τι άλλο θα πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη για την αναγκαιότητα ή μη της ύπαρξής του. Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης ψηφοφορίας που ναυάγησε για μία ψήφο αποφάσισα να στηρίξω την ήδη προαποφασισμένη επιλογή του Δημάρχου και του κ. Δεληγιάννη έτσι ώστε να έχει ο Δήμος Συμπαραστάτη του Πολίτη.

Καμιά Συνδιαλλαγή λοιπόν και καμιά υποχώρηση από την αρχική θέση. Ψήφισα θεσμό, ούτε παράταξη ούτε πρόσωπο. Πρακτικές πελατειακής πολιτικής σχέσης είναι άγνωστες σε μένα. Όσο για τον τρόπο της εκλογής θα πώ πως έγινε αρκετά άκομψα. Εύχομαι όμως ο θεσμός να πετύχει και καλό κουράγιο στην κα. Τσιομπάνου.  

 

– Ερώτηση: Λένε πως στηρίζετε τον Δήμαρχο σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Ποια η σχέση σας με τον κ. Ιωαννίδη;

Ακούστε είμαστε όλοι μας Δημοτικοί σύμβουλοι και πρέπει να συμβάλλουμε θετικά με θέσεις και προτάσεις που να οικοδομούν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τους συνδημότες μας. Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ο κόσμος απαιτεί από εμάς έργο. Ούτε γκρίνια, ούτε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτή την εντολή εκτελώ. Μην ξεχνάτε πως από την ημέρα της ορκομωσίας έχω πάρει αυτή την θέση, όταν είπα: “Λευτέρη Ιωαννίδη θα είμαι δίπλα σου όποτε και αν με  χρειαστείς”. Είναι κακό να τιμώ μια δημόσια υπόσχεση;

Βέβαια τέτοιες πρακτικές ήταν και είναι άγνωστες σε μερικούς κομματικοεγκάθετους ή κομματικοβολεμένους. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ σε καμιά από αυτές τις κατηγορίες και ας αποτελώ την εξαίρεση, καθόλου δεν με πειράζει.

 

– Ερώτηση: Πώς σας φάνηκε η φετινή αποκριά;

Σταθήκαμε αρκετά τυχεροί. Η βροχή που ξεκίνησε την ώρα που ξεκίνησε η παρέλαση αλλά και γενικά ο καιρός λειτούργησε ως σύμμαχός μας διότι σκέπασε τις όποιες ατέλειες υπήρξαν. Πάντως οι Κοζανίτες απέδειξαν για μια ακόμα φορα πώς τ΄θκιά μας τ΄ν απουκρά ούτι ού θός δεν τσ΄ταματά!

 

Ν.Α. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.