Δώδεκα δικογραφίες για εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ Κοζάνης το 2014 – Επτά νεκροί από τον περασμένο Μάρτιο

Συνολικά 12 δικογραφίες σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2014, σχετικά με εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν στη ΔΕΗ Κοζάνης.

Τα σχετικά στοιχεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Αθανάσιος Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου. Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, πρόκειται για δικογραφίες που σχηματίστηκαν μετά από ισάριθμες αναφορές από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (ΕΜΒΕ) και βρίσκονται όλες στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρονταν στις τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ από την εντατικοποίηση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μείωση του προσωπικού, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως είχαν επισημάνει, από τον Μάρτιο του 2014 έως και σήμερα, οι νεκροί εργαζόμενοι φτάνουν τους επτά και στη μεγάλη λίστα των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ ήρθε να προστεθεί πρόσφατα και εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Καρδίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην ΠΕ Κοζάνης όταν εργαζόμενος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στα πόδια μετά από σύγκρουση του μηχανήματος που οδηγούσε με φορτηγό εργολάβου της ΔΕΗ.

Φωτογραφία: Εργάτης ελέγχει τη ροή της τέφρας πάνω στους ταινιοδρόμους, στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο Καρδιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Πηγή: lifo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.