Βίντεο kozaniLife.gr: Με πολύ κόσμο η εκδήλωση αποτίμησης της Αποκριάς και απονομής επαίνων στους ανθρώπους των ΦανώνΠραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου στο αναψυκτήριο του Πάρκου του Αγίου Δημητρίου η καθιερωμένη εκδήλωση – γιορτή απονομής επαίνων για την Κοζανίτικη Αποκριά, γιορτή που γινόταν την Καθαρά Δευτέρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι άνθρωποι των φανών, που με την προσπάθειά τους και το έργο τους συμβάλουν στη διατήρηση του εθίμου των Φανών.

Αφού πρώτα έγινε μια συζήτηση αποτίμησης της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς, δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους 14 φανούς της Κοζάνης καιστους ανθρώπους των φανών για τη συμβολή τους στο έθιμο της Αποκριάς

Επίσης, για πρώτη φορά μετά το 1991 δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους τραγουδιστές των Φανών, στους πρωτεργάτες δηλαδή του χορού στον οποίο συμμετέχουν όλοι.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η φετινή Κοζανίτικη Αποκριά κόστισε 20% λιγότερο από πέρυσι, δηλαδή κάτω από τις 150.000 ευρώ.

Δείτε στο βίντεο του kozaniLife.gr πλάνα από την εκδήλωση αλλά και τις δηλώσεις της Προέδρου του ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης, κας Φανής Φτάκα Τσικριτζή:

 

Ν.Α. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.