Προσεχώς στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Δυτικής Εορδαίας



Σύντομα ολοκληρώνεται, ώστε να δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία προς χρήση των πολιτών, το νέο οδικό τμήμα Πτολεμαίδα-Αναρράχη-παρακάμψεις οικισμών Εμπορίου, Μηλοχωρίου και Φούφα μέχρι τη διασταύρωση με την οδό απο Δροσερό προς Βαρυκό Φλώρινας” (παράκαμψη Δυτικής Εορδαίας).

Ο νέος δρόμος που έχει ήδη ενταχθεί με υπουργική απόφαση στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο του νομού Κοζάνης, ξεκινά απο τη νοτιοανατολική είσοδο της Πτολεμαίδας στον κόμβο Κ1 όπου και συνδέει την πόλη με την Εθνική Οδό και τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνη-Πτολεμαίδα-Φλώρινα-Νίκη.

Η λειτουργική σημασία του δρόμου είναι μεγάλη γιατί αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια στη διασύνδεση μέσω ισόπεδων κόμβων στην είσοδο και την έξοδο των οικιστικών συνόλων απ’ όπου διέρχεται, δεδομένου ότι η υφιστάμενη επαρχιακή οδός εγκυμονεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, εξυπηρετεί καλύτερα και ασφαλέστερα την υπεραστική κυκλοφορία στο δήμο Εορδαίας και ιδιαίτερα τις δημοτικές ενότητες Πτολεμαϊδας και Μουρικίου.

Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει συνολικό μήκος 20 χλμ. περίπου με μια λωρίδα κυκλφορίας πλάτους 3,25 μέτρα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης 1,25 ανά κατεύθυνση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.