Δήλωση του Βουλευτή Κοζάνης Χάρη Κάτανα για τη βία στα γήπεδαΤο πρόβλημα της βίας είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες παραβατικών συμπεριφορών , μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς  χώρους. Η βία σαν κοινωνικό φαινόμενο , εμφανίζεται με διάφορες μορφές μέσα σε μια κοινωνία (σωματική-λεκτική) και είναι ευθύνη των αρμόδιων οργάνων να επιλύσουν τέτοιες καταστάσεις.

Τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα στα πλαίσια των αθλητικών διοργανώσεων και κυρίως του ποδοσφαίρου, που είναι και το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα, αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Παλαιότερα , κάθε Κυριακή τα γήπεδα γέμιζαν από φιλάθλους που είχαν στόχο να ψυχαγωγηθούν και να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων παρακολουθούσαν «δίπλα-δίπλα» τους αγώνες , χωρίς κιγκλιδώματα και κενές θέσεις να τους χωρίζουν.

Οι ρίψεις αντικειμένων , η σωματική-λεκτική βία στις κερκίδες , η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και πολλά άλλα, έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο στη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα και όλο και λιγότερα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ώστε να καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα αλλά σταμάτησαν για λόγους σκοπιμότητας.

Πρέπει να παρθούν ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας .

Η ευθύνη ανήκει σε όλους . Με συλλογική δουλεία και διαφάνεια μπορούμε να πετύχουμε

Και θα πετύχουμε γιατί  ΜΟΝΟ η τωρινή κυβέρνηση μπορεί με αποφασιστικό τρόπο , με δημιουργική ρήξη και με ριζοσπαστικές αποφάσεις να σταματήσει τον κατήφορο της βίας στα γήπεδα.

Χάρης Κάτανας
Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων
Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.