Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε αγρότες με πλαστές επιταγές! Πιθανή η δράση τους και στην Κοζάνη

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 65 και 62 ετών στην ευρύτερη περιοχή Λάρισας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος παραγωγών αγροτικών προϊόντων, προχώρησαν αστυνομικοί την Παρασκευή (20/2/2015).

Ταυτοποιήθηκαν μέχρις στιγμής ακόμη τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Παράλληλα, εξιχνιάσθηκαν, έως τώρα, πέντε περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, που διαπράχτηκαν στην ευρύτερη περιοχή Λάρισας σε βάρος παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Όπως προέκυψε, από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2013, τα μέλη της αποκόμισαν τουλάχιστον 39.000 ευρώ και απέσπασαν συνολικά 150.656 κιλά σιτηρών.

Εις βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για πλαστογραφία από κοινού, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη κατά συναυτουργία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Τα μέλη της σπείρας, όπως διαπιστώθηκε, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, αλλά και με κτηνοτρόφους και με το πρόσχημα αγοράς μεγάλων ποσοτήτων της παραγωγής τους κατάφερναν να τους εξαπατούν, καταβάλλοντάς τους μικρό χρηματικό ποσό, ως προκαταβολή, ενώ κατά την παράδοση των προϊόντων τους έδιναν πλαστές επιταγές, για εξόφληση του υπολοίπου συμφωνηθέντος ποσού.

Εκτός από τις πέντε προαναφερόμενες περιπτώσεις, ερευνάται η δράση της οργάνωσης σε τρεις ακόμα περιπτώσεις απάτης σε Ημαθία και Κοζάνη, κατά τις οποίες οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών, εξαπάτησαν τρεις παραγωγούς καταβάλλοντάς τους πλαστές επιταγές προκειμένου να παραλάβουν από αυτούς ποσότητα αγροτικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

agrotypos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.