Σιάτιστα: Επιτυχημένη η εκδήλωση για τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών από την κοινότητα «Πελίτι»



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  20 Φεβρουαρίου 2015 στο αναγνωστήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας η  εκδήλωση ενημέρωσης για τη «διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών».
          
Ο  Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Δάρδας Αναστάσιος προλόγισε την εκδήλωση  καλωσόρισε την Τοπική ομάδα Πελίτι  Κοζάνης και το κοινό.
        
Οι  ομιλητές  κ. Ελευθερία Κωδωνά, κ. Νίκος Λόφτσαλης  και ο  κ. Γρηγόρης Τσουφουλίδης  με μοναδικό τρόπο  παρουσίασαν τη δράση και το σκοπό της κοινότητας «Πελίτι» , αναφέρθηκαν  στην ανάγκη διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών των σπόρων , στην  καλλιέργεια και δημιουργία λαχανόκηπου,   στους μεταλλαγμένους σπόρους  και τα φυτοφάρμακα.  
          
Ακολούθησε συζήτηση,  δόθηκαν απαντήσεις  στα ερωτήματα των παρευρισκομένων   και  προσφέρθηκαν σπόροι  από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες κηπευτικών.    
       
Τέλος η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης  κ. Μπουσταντζή Ανδρομάχη ενημέρωσε για την πλήρη Βιβλιογραφία που διαθέτει η  βιβλιοθήκη σχετικά με τις καλλιέργειες και ευχαρίστησε  όλους όσους βρέθηκαν στην ωραία  αυτή εκδήλωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.