Με μεγάλη επιτυχία και πολλά νέα μέλη ο αποκριάτικος χορός «Ου Φανός» από τον Σύλλογο Κοζανιτών Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Κοζανιτών Θεσσαλονίκης με το όνομα «Ου Φανός», σε κεντρικό ξανοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από 200 άτομα, μέλη και φίλοι συμμετείχαν στον χορό με την ατμόσφαιρα όπως ήταν αναμενόμενο να είναι πολύ ζεστή και με το κοζανίτικο ιδίωμα να έχει την τιμιτική του.

Την παράσταση φυσικά έκλεψαν μέλη από Φανούς της Κοζάνης που μας τίμησαν με την παρουσία τους, φέρνοντας «αέρα» πραγματικού φανού στην Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την Μεγάλη Αποκριά. Άλλωστε ένας από τους σκοπούς του χορού είναι να συμβάλει ενεργά στην ανάδειξη της μοναδικής κοζανίτικης αποκριάς στην Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, οργανώθηκε ομάδα νέων του Συλλόγου μας. Νέοι επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, φοιτητές, κοζανίτες που ζουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν σκοπό τόσο την ανανέωση του Συλλόγου όσο και την εξέλιξή του στα επόμενα χρόνια. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης για την υποστήριξη του χορού και τους στυλοβάτες του εθίμου, τους ανθρώπους των Φανών. Στον χορό εκποσωπήθηκαν οι Φανοί Λάκους τ’ Μάγγαν’, Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό, Σκ’ρκα και Αριστοτέλης.

Η πρόεδρος, κα Μιμή Παπαδέλη-Παπαναστασίου και το διοικητικό συμβούλιο εύχονται καλές Απόκριες, χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή σε όλες τις Κοζανίτισες και όλους τους Κοζανίτες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Γης!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.