Γιόρτασε τη φετινή Αποκριά το 12ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης

Το 12ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης γιόρτασε τη φετινή Αποκριά την Παρασκευή 20/2/15, έτσι όπως αρμόζει στην παραδοσιακή Κοζανίτικη Αποκριά.

Με τσικνίσματα, τραγούδια, παιχνίδια και χορούς <<κυκλωτικούς>>. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχε στη διοργάνωση από κοινού με το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας, ψήνοντας σουβλάκια  για τα παιδιά , ενώ την έναρξη του χορού έδωσαν τα παραδοσιακά χάλκινα. Ανάψαμε τον παραδοσιακό φανό και  τα παιδιά χόρεψαν (<<αρίχτηκαν>>) γύρω του, υπό τους ρυθμούς των χάλκινων, και διασκέδασαν με τραγούδια, παιχνίδια και κατασκευές. Ευχαριστούμε τους γονείς για την αμέριστη βοήθειά τους και υποσχόμαστε κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο τόσο  τη γνωριμία των παιδιών με την λαϊκή παράδοση του τόπου μας, όσο και την δημιουργική συνργασία σχολείου και οικογένειας.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή  Αποκριά και Καλή Σαρακοστή με πολύ κέφι, και ας αδράξουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.