Συνάντηση εργασίας για την τουριστική ανάπτυξη στην Π.Ε. ΓρεβενώνΤο σχέδιο δράσης προς τον ΕΟΤ, για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Π.Ε Γρεβενών, αναπτύχθηκε την Τετάρτη στη συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα στην αίθουσα συσκέψεων του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Π.Ε Γρεβενών μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Τσότσος, ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, ο Π. Σύμβουλος Γρεβενών Θόδωρος Θεοδώρου (εκπρόσωπος της ΠΔΜ στην Εταιρεία Τουρισμού) ο Π. Σύμβουλος Γρηγόρης Γιαννόπουλος, ο Π. Σύμβουλος Ματθαίος Καλαιτζόπουλος και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κώττας.

Το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων, των αρμοδίων υπηρεσιών και κυρίως των επαγγελματικών κλάδων, δια των εκπροσώπων τους, τόνισαν τα σημεία στα οποία η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να δώσει προτεραιότητα, αξιοποιώντας την εμπειρία των επαγγελματιών στοχεύοντας σε καλύτερη διαμόρφωση του τελικού τουριστικού σχεδιασμού.

Οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, τονίζοντας πως τα Γρεβενά και η Καστοριά αποτελούν πλέον τις κύριες Τουριστικές Περιφερειακές Ενότητες, ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους μεταξύ των οποίων και των διατιθέμενων πόρων για το σύνολο της πενταετίας, όσον αφορά στις αναπτυξιακές και προωθητικές δράσεις που δρομολογούνται.

Κλείνοντας και αφού λήφθηκαν σοβαρά όλες οι παρατηρήσεις των επαγγελματιών τονίστηκε πως θα υπάρχει συνεχής βελτίωση και ενσωμάτωση των προτάσεων φορέων και των επαγγελματιών, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να περιέχει πέραν του τεχνικού σχεδιασμού και την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην εμπειρία που έχουν αποκομίσει.

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή συνεργασία, στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η προώθηση των Γρεβενών και της Καστοριάς σε κύριους Τουριστικούς προορισμούς για ολόκληρο το χρόνο, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η κατά το συντομότερο δυνατό ταχύτερη οριστικοποίηση  των τελικών προτάσεων προς την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.