Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής ΜακεδονίαςΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, από το Οικονομικό Επιμελητήριο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ο καθιερωμένος ετήσιος χορός για την κοπή βασιλόπιτας στο cafe bar “Baron” (πρώην Grand) στην  Κοζάνη.  

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος Δαλαγεώργος Χρήστος, εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Καρακάσης Εμμανουήλ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των προσπαθειών και ενεργειών που πραγματοποίησε ο φορέας την προηγούμενη περίοδο και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς. Το Οικονομικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία όλων των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τα νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, με την κατοχύρωση νέων οικονομολογικών επαγγελμάτων όπως του οικονομολόγου μελετητή, αξιολογητή εσωτερικού ελεγκτή και του διαμεσολαβητή στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που διέρχεται σήμερα η Παγκόσμια Οικονομία με επιπτώσεις και στην Ελληνική Οικονομία ανέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να επανέλθουμε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες. Τελειώνοντας τον λόγο του ο κ. Καρακάσης Εμμανουήλ επεσήμανε ότι τα προβλήματα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας της χώρας θα λυθούν με την βοήθεια όλων των ελλήνων πολιτών, με την οργάνωση και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και του φοροεισπραχτικού μηχανισμού και με την ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα με στοχευμένες όμως παρεμβάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά στην οποία πρέπει όλοι να αρχίσουμε να δημιουργούμε και να προσθέτουμε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης Θεόδωρος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σιόγκας Θεόδωρος οι οποίοι τόνισαν τον ιδιαίτερο ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, μέσω των θέσεων και των προτάσεων για την οικονομική ανάπτυξη και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων τόσο στον Δημόσιο όσο και στο Ιδιωτικό Τομέα και αναφέρθηκαν στη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των φορέων.

Ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κα. Ουζουνίδου Ευγενία, η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Αντωνίου Μαρία, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος.

Την ωραία βραδιά επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Κεχαγιάς Φώτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιαννακίδης Σταύρος, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια κ. Δακής Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σιόγκας Θεόδωρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Μητλιάγκας Ιωάννης, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΥΠΡΑ Α.Ε. του Δήμου Βοϊου κ. Ζιάρα Φωτεινή, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Βοϊου και αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας κα. Μαρκούση Χρυσούλα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σαριαννίδης Νικόλαος, οι εκλεγμένοι στη ΣτΑ από τη Δυτική Μακεδονία κ.κ. Αποστολίδης Ιωάννης, Μετίσογλου Κωνσταντίνος και Κοεμτζόπουλος Δημήτριος και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησςη κ.κ. Κουρού Κωνσταντίνος, Καφάση Ελένη και Τσαμπούρης Φώτιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη Θεόδωρο τον οποίο όλοι ευχήθηκαν να πετύχει στο έργο του.

Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που ο χορός και το γλέντι είχαν τον πρώτο λόγο.

Ο Πρόεδρος του Π.Τ.
Καρακάσης Εμμανουήλ  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.