Συναντήσεις με Υπουργούς στην Αθήνα του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας



Με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, συναντήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας Κώστας Καναβός.

Αμέσως μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων, ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώθηκε αναλυτικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Π.Ε Γρεβενών με την απερχόμενη διοίκηση και τις υπηρεσίες του Υπουργείου .Συγκεκριμένα ενημερώθηκε για τα σημαντικά έργα που κατατέθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως η κατασκευή νέων αρδευτικών έργων και λιμνοδεξαμενων στη Δεσκάτη, αλλά και τη βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού έργου Καρπερού-Δήμητρας.

Οι κ. Σημανδράκος και Καναβός κατέθεσαν στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση του πρωτογενούς τομέα, κοινοποιώντας στον κ. Αποστόλου ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης της Π.Ε Γρεβενών και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με την αγροτική αναπτυξη.
Ο κ. Αποστόλου δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο την αναλυτική παρουσίαση, δήλωσε πως τόσο η Π.Ε Γρεβενών όσο και ευρύτερα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συγχαίροντας τους αντιπεριφερειάρχες για την άμεση και αναλυτική παρουσίαση, αφού όπως ανέφερε πρόκειται για την πρώτη αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία που συναντά αμέσως μετά την εξαγγελία των προγραμματικών θέσεων και την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Σημανδράκος στη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα των δομών υγείας της Π.Ε Γρεβενών, εστιάζοντας κυρίως στην αναγκαιότητα περαιτερω ενίσχυσης του Νοσοκομείου Γρεβενών καθώς και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε και έλαβε αναλυτικά στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία και στα προβλήματα των δομών υγείας, τονίζοντας πως κατά την αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του εθνικού συστήματος υγείας και με τις επικείμενες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοινώθηκαν από τη νέα κυβέρνηση, θα δοθεί ικανοποιητική λύση στα λειτουργικά ζητήματα, τονίζοντας πως η συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου των Γρεβενών είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη ενώ συμπίπτει και με τις θέσεις της περιφερειακής παράταξης.

Τέλος, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Σημαντικά ζητήματα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και περαιτέρω συνεργασίας, σε σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως ο Τουριστικός και ο Πρωτογενής Τομέας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Συζητήθηκαν ακόμη θέσεις των δύο πλευρών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΝΠΕ και σημεία προβληματισμού για την έως τώρα πορεία λειτουργίας του Καλλικράτη.

Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για αποτελεσματικότερη διοίκηση, με την κ. Δούρου να τονίζει τα περιθώρια συνεργασίας σε επίπεδο Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.