Θ. Κοσματόπουλος για τα περί πιθήκων στην Περιφέρεια: «Λυπάμαι που μείωσα αυτά τα χαριτωμένα ζωάκια!»



Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος στον γνωστό δημοσιογράφο κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο στο κανάλι TRM.

Η συνέντευξη ήταν «πολυπεριεκτική» και από τις δύο πλευρές με καταιγισμό ερωτήσεων που έθεσε ο κ. Παπαδόπουλος στον κ. Κοσματόπουλο για το Δήμο Σέρβίων – Βελβεντού .

Αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης για άλλη μια φορά ο κ. Κοσματόπουλος στη συνέντευξη, μίλησε για όλα τα ζητήματα τα οποία κλήθηκε να απαντήσει.

Το επίμαχο σημείο της κατασκευής του σύντομου δρόμου «Βελβεντού – Καταφυγίου», ήταν από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν .

Στην ερώτηση για την άμεση ανάγκη της κατασκευής του δρόμου, ο κ. Κοσματόπουλος έκανε αναφορά στα εξής σημεία:

«Ο δρόμος πρέπει να γίνει άμεσα για λόγους εξυπηρέτησης και πυρασφάλειας», αναφέροντας τη δυσκολία των κατοίκων να μετακινηθούν, σε ημέρες με κακοκαιρία.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη μελέτη του έργου η οποία όπως δήλωσε έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία και μπορεί να επιλύσει τα τεχνικά ζητήματα του δρόμου, εξομάλυνση κλίσεων, καθιζήσεις κλπ. Για την αποφυγή των κατολισθήσεων έκανε λόγο για κατασκευή τούνελ .

«Απατεωνίστικες» χαρακτήρισε τις κινήσεις, σχετικά με το έγγραφο που χαρακτηρίζει την περιοχή «Natura», σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο όπως ο ίδιος δήλωσε εκτός των άλλων είναι έγγραφο του 2006.

Στην ευαισθητοποιημένη του οικολογική συνείδηση αναφέρθηκε ο κ. Κοσματόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Δεν θα ήθελα να πιστεύει ο κόσμος ότι είμαι κατά των οικολογικών δράσεων, δεν υπάρχει ούτε ένα δέντρο εκεί που θα γίνει ο δρόμος».

Για συμφέροντα και λόγους που γνωρίζει ο ίδιος  έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, για την αρνητική στάση του πρώην Δημάρχου κ. Κωνσταντόπουλου, αλλά και των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το θέμα της κατασκευής του σύντομου δρόμου «Βελβεντού – Καταφυγίου», οι οποίοι όπως δήλωσε στην αρχή ήταν θετικοί.

Σε συνέχεια της ερώτησης του κ. Παπαδόπουλου για τον χαρακτηρισμό «Εγώ δεν ασχολούμαι με πιθήκους», ο κ. Κοσματόπουλος απάντησε εκ νέου :

«Λυπάμαι που μείωσα αυτά τα χαριτωμένα ζωάκια» .

Η μείωση της ανεργίας ήταν ένα ακόμα σημείο για το οποίο κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Κοσματόπουλος,  μιας και προεκλογική του δέσμευση ήταν, πως θα υπάρξουν μηχανισμοί τέτοιοι οι οποίο θα κλείσουν τον κύκλο της ανεργίας μέσα σε 6 μήνες.

Σε καινοτόμες ιδέες και δράσεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων –Βελβεντού, λέγοντας :

«Ο Δήμος έχει ανάγκη από στήριξη, πρέπει να πάμε μπροστά, πρέπει να συνεργαστούμε».

Κλείνοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κοσματόπουλος , ρωτήθηκε για τη νέα κυβέρνηση και τη θέση του.

«Αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, η χώρα χρειάζεται πέντε ανθρώπους με καθαρά χέρια και να αγαπάνε τον τόπο. Όμως δεν μπορώ να βλέπω να μεσουρανούνε οι παλιοί πασόκοι στη σημερινή κυβέρνηση» .

 

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.