Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης: Συζήτηση για τον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης



Συζήτηση για τον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης για την πενταετία 2014-2019, πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή με τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ.

Ο Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός καταγράφει όχι μόνο το όραμα της Δημοτικής Αρχής αλλά και το όραμα της τοπικής κοινωνίας για το Δήμο.

Στο πνεύμα αυτό, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει δημόσιο διάλογο με την τοπική κοινωνία (πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων) και τους φορείς του Δήμου, πριν την ψήφιση του τελικού κειμένου του Σχεδιασμού από το Δημοτικό Συμβούλιο (όπως προβλέπεται από την νομοθεσία), ώστε να καταγράψει τους ειδικούς στόχους, που οι ίδιοι θέτουν, και να τους  ενσωματώσει στο τελικό κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού, το οποίο, στη συνέχεια, θα τεθεί και σε επίσημη δημόσια διαβούλευση.

Με έκδηλη τη διάθεση συνεργασίας, παρουσιάστηκαν σημαντικές τοποθετήσεις και ρεαλιστικές προτάσεις επί των βασικών θεματικών αξόνων του Σχεδιασμού που αφορούν:
στην τοπική κοινωνία και στην απασχόληση,
στην κοινωνική πολιτική, στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής,
στη διοικητική και οικονομική οργάνωση.

Να σημειωθεί πως, μετά και τη συνεδρίαση επί του σχεδίου προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του έτους 2015, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει για δεύτερη φορά, με μαζική συμμετοχή σημαντικών φορέων του Δήμου:

Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ΠΟΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, ΕΒΕ, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ΕΟΣ, ΕΛΜΕ, ΑΡΣΙΣ, ΑΝΚΟ Α.Ε, Οικολογική Κίνηση, Δίκτυο Πρότασις, Πρόσκοποι Δυτικής Μακεδονίας, ΓΕΩΤΕΕ, Σύνδεσμος Εργοληπτών Δυτικής Μακεδονίας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Προς ενημέρωση των δημοτών, Σχέδιο του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού θα βρίσκεται αναρτημένο, εντός των επόμενων ημερών, στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kozanh.gr .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.