Ενημερωτική συνάντηση μαθητών του Μαυροδενδρίου και της Ποντοκώμης με τον μελισσοκόμο Κ. Παναγιωτίδη

Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού σχολείου Μαυροδενδρίου και του Γυμνασίου Ποντοκώμης  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα  τα στάδια  παραγωγής μελιού και της οργάνωσης του τρόπου ζωής της μέλισσας από τον μελισσοκόμο κύριο Παναγιωτίδη  Κωνσταντίνο. Στην  συνέχεια γεύτηκαν δείγμα από τα παράγωγα των μελισσών και έφυγαν κατενθουσιασμένα… Όπως δήλωσε ο κύριος Παναγιωτίδης  αναφορικά με την αθλητική απόδοση, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη μελιού παρέχει άμεσα υδατάνθρακες, οι οποίοι βελτιώνουν την αντοχή, όπως και τα υδατανθρακικά ποτά ή gels που χρησιμοποιούνται ευρέως κατά τη διάρκεια διαφόρων αθλημάτων. Επιπλέον, η κατανάλωση μελιού σε συνδυασμό με ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης μετά από ασκήσεις με αντιστάσεις, βοηθά στη γρηγορότερη μεταφορά της πρωτεΐνης στις μυϊκές ομάδες, με αποτέλεσμα την καλύτερη μετασκησιακή αποκατάσταση.

Η καθημερινή μικρή κατανάλωση μελιού βοηθά στη συντήρηση σταθερών τιμών γλυκόζης στο αίμα. Τα αντιοξειδωτικά και κάποια άλλα συστατικά που περιέχονται στο μέλι φαίνεται επίσης να έχουν αντιβακτηριδιακή δράση, συνεπώς το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση πεπτικών ελκών, μολύνσεων και φλεγμονών.

Συμπερασματικά, το μέλι σαν γλυκαντική ουσία φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη ζάχαρη και οφείλουμε να το εισάγουμε στη διατροφή μας σαν υποκατάστατο αυτής. Χρησιμοποιείστε λοιπόν το μέλι όσο περισσότερο μπορείτε και μειώστε την καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης στο ελάχιστο.

Στο τέλος ο κυριος Παναγιωτίδης  αφού ευχαρίστησε τους μαθητές και τους καθηγητές δήλωσε ότι όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκευή και το site του www.melissokomiakozanis.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.