Βίντεο: Νέα μεγάλα έργα αναβάθμισης ύψους 915.000€ στο Δήμο Σερβίων-ΒελβεντούΧρηματοδότηση ύψους 915.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού με δύο σημαντικά έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τα οποία εντάχθηκαν στο μέτρο 321 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», μετά και τις σχετικές προτάσεις που κατέθεσε προ διμήνου η νέα Δημοτική Αρχή μέσω της Διαχειριστικής Αρχής προς το Υπουργείο.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε πως στο μέτρο 3 ήταν ενταγμένη από τις Καποδιστριακές Δημοτικές αρχές μόνον η περιοχή της Δ.Ε. Βελβεντού (εκτός των ορίων του οικισμού Βελβεντού) για την οποία ήταν δυνατή η υποβολή των σχετικών προτάσεων μετά την προκήρυξη του μέτρου από το ΥΠΑΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα, εντάχθηκαν και το κατά το τρέχον έτος θα εκτελεστούν τα έργα:

1. «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» προϋπολογισμού σύμφωνα με τη μελέτη 615.000€. To συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της βατότητας σε 7 αγροτικές οδούς της κτηματικής περιοχής Βελβεντού και αφορά την κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας με οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα ξεπεράσουν σε μήκος τα 4χλμ(περίπου 4.190μ.).

2. «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Δ4 ΤΟΕΒ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», προϋπολογισμού σύμφωνα με τη μελέτη 300.000€. Αντικείμενο του έργου είναι η στεγανοποίηση της δεξαμενής άρδευσης Δ4 του Αρδευτικού δικτύου Βελβεντού, η οποία μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί και ως Ταμιευτήρας του ΜΥΗΕ του ΤΟΕΒ. Σκοπός του έργου είναι η εξοικονόμηση μεγάλων ποσοτήτων ύδατος και η βέλτιστη χρήση αυτού.
 
Σύμφωνα και με τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Τέτο «πρόκειται για δύο έργα που θα διευκολύνουν την παραγωγική δραστηριότητα και θα συμβάλουν στην ποιοτικότερη παραγωγή των προϊόντων των αγροτών μας. Αυτό έξαλλου είναι και από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου κ. Κοσματόπουλου προσωπικά, η στήριξη και η βελτίωση δηλαδή των συνθηκών για τον δημότες μας που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας με στόχο την προώθηση κατασκευής αναγκαίων υποδομών για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και την ελκυστικότητα των αγροτικών περιοχών».

 

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΕΤΟΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΥΟ ΕΡΓΩΝ from DIMOS SERVION-VELVENTOU on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.