Πραγματοποιήθηκε η «Εκδήλωση – Αφιέρωμα στον Ιεράρχη και Δάσκαλο Γεώργιο – Γρηγόριο Κονταρή» από το 1ο Δημοτικό Κοζάνης



Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 (ημέρα των Τριών Ιεραρχών) και ώρα 1800, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, η «Εκδήλωση- Αφιέρωμα στον Ιεράρχη και Δάσκαλο Γεώργιο- Γρηγόριο  Κονταρή», που οργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Γ. Κονταρής (1ο Κοζάνης), το όνομα του οποίου φέρει.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στις εορταστικές – επετειακές εκδηλώσεις που αποφάσισε ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, με αφορμή τις ιστορικές επετείους:

των 80 χρόνων από το θεμέλιο λίθο του Διδακτηρίου
και των 100 χρόνων από την ίδρυση – μετονομασία του Σχολείου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κεχαγιάς Φώτης, ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Κοζάνης κ. Δημόπουλος Παναγιώτης, η Σχολική Σύμβουλος των Αγγλικών κ. Τσιτούρα Ευαγγελία, ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος κ. Ντάγκας Ευάγγελος και σήμερα Γενικός Γραμματέας  του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, οι Διευθυντές του 8ου Δημοτικού Κοζάνης κ. Λιάκος Χρήστος, ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης κ. Μπαλάφας Γιάννης, οι διατελέσαντες πρώην Δ/ντές του Σχολείου κ.κ. Ιορδανίδης Σάββας, Μπατσής Λάζαρος, Γακόπουλος Κωνσταντίνος, Κάτανας Νικόλαος, Τσιαφύλλης Βασίλειος  και πλήθος παλαιών μαθητών του ιστορικού Αου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.
     
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης  ήταν ο κ. Χαρίτων Καρανάσιος, Διευθυντής Ερευνών (του Κέντρου Έρευνας του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού) της Ακαδημίας Αθηνών. Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κοζάνης «Ιάκωβος Ναυπλιώτης», με ύμνους των Τριών Ιεραρχών. Κείμενα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου (μετάφραση) διάβασε η δασκάλα του Σχολείου κ. Αγνή Παπαδοπούλου. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δάσκαλος του Σχολείου κ. Λιόγας Αναστάσιος

Ευχαριστούμε:

Ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου, πατέρα Δημήτριο Χαρισίου, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
Ιδιαίτερα τον κύριο Εισηγητή της Εκδήλωσης κ. Χαρίτωνα Καρανάσιο, για τον κόπο που έκανε να ‘ρθει από την Αθήνα.
Την χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κοζάνης «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» για τη συμμετοχή στην εκδήλωση.
Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για την προβολή της εκδήλωσης.
Τους Γονείς και Κηδεμόνες του Σχολείου.
Όλους τους παλαιούς μαθητές του Σχολείου.
Τους Εκπαιδευτικούς-Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου, για την οργάνωση της εκδήλωσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.