Βίντεο: Εγκαίνια του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Εδαφολογικού Εργαστηρίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού



Στην υπηρεσία του αγρότη, του κτηνοτρόφου και γενικότερα του πολίτη που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα βρίσκεται το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού μετά και τα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Σέρβια.
 
Η λειτουργία των δύο σημαντικών αυτών υπηρεσιών αποτελούσε προσωπική δέσμευση του Δήμαρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου και των συνεργατών του στη Δημοτική Αρχή και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το κτίριο του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων – που παρέμενε ανενεργό εδώ και δύο δεκαετίες περίπου και θα συστεγάσει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου – αποκαταστάθηκε, συντηρήθηκε, εκσυγχρονίστηκε και πλέον είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο του δήμου αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό.
 
Ήδη στο κτίριο έχουν εγκατασταθεί οι γεωπόνοι του δήμου καθώς και χημικός για το Εδαφολογικό Εργαστήριο ενώ να σημειωθεί ότι προ διμήνου περίπου είχε υπογραφεί και το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και τα γραφεία των Εντεταλμένων Συμβούλων του Δήμου κ.κ. Δημήτρη Κουκάλη και Δημήτρη Κοσμά.

 
«Είναι μία σημαντική ημέρα για τους δημότες μας. Για τους ανθρώπους που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν. Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο θα είναι βασικά εργαλεία γι’ αυτούς και εμείς είμαστε εδώ για να παρέχουμε κάθε υποστήριξη» ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού.
 
Αναφερόμενος στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο ο Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Σταύρος Παπαδόπουλος  υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα είναι ο βασικός μοχλός αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και με βάση αυτή την αρχή εργαζόμαστε στο Δήμο» ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Κουκάλης τόνισε ότι «το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο αποτελούν εργαλεία για το συντονισμό του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, ως μια βάση για τον προσδιορισμό ενός κοινού οράματος και κοινών επιδιώξεων και δράσεων για το σύνολο της περιοχής».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.