Καταγγελία αναγνώστη: Πόσα πληρώνουμε για την ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας;



Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 5,000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ!

Είχαμε την αίσθηση ότι με την έλευση του κου Ζαμανίδη στο Δήμο Εορδαίας θα διόρθωνε πολλά από τα κακώς κείμενα που δημιούργησε η κα Βρυζίδου στην οικονομική διαχείριση αλλά και στις απευθείας αναθέσεις.

Ο Δήμος Εορδαίας αναθέτει κάθε χρόνο – απευθείας ανάθεση και χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό – στον κύριο Μαλακόζη του eordaia.org την φιλοξενία της ιστοσελίδας του καταβάλλοντας από τα ταμεία του Δήμου περισσότερα από 5,000 ευρώ ετησίως για μια υπηρεσία που δεν αξίζει πάνω από 100 ευρώ!

Σημειώνουμε ότι η επιχείρηση του κυρίου Μαλακόζη δεν είναι εταιρία τηλεπικοινωνιών, δεν διαθέτει αδειοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και είναι απλά μια διαφημιστική που ασχολείται με στάμπες σε μπλουζάκια.

Η απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη επιχείρηση γίνεται κάθε χρόνο και απο τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Δείτε την απόφαση όπως αυτή δημοσιεύθηκε στη διαύγεια: (https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%95%CE%A5%CE%A1%CE%A9%CE%A16-%CE%9B20)

Η απευθείας ανάθεση γίνεται τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια άρα μιλάμε για ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και φυσικά ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή της κας Βρυζίδου αλλά και η σημερινή.

Και τα ερωτήματα:

    Γιατί δεν γίνεται μειοδοτικός διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση συντηρώντας έτσι κακώς κείμενα άλλων δημοτικών αρχών;
    Γιατί πληρώνει ο δημότης χιλιάδες ευρώ επιπλέον για μια υπηρεσία που στην ελεύθερη αγορά κοστίζει 50-150 ευρώ ετησίως;
    To διαδικτυακό όνομα drp.gr (Του Δημοτικού ραδιοφώνου Πτολεμαιδας) δεν είναι καν κατοχυρωμένο από τον Δήμο Εορδαίας αλλά ούτως ή άλλως δεν υφίσταται πλέον ραδιόφωνο!
    Παρατηρώντας τον διαδικτυακό τόπο ptolemaida.gr η συχνότητα δημοσίευσης κειμένων δεν ξεπερνά τα 1 με 2 ημερησίως που σημαίνει συνολική εργατοώρα όχι πάνω από δέκα λεπτά την ημέρα!

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε καλό είναι να σεβόμαστε τα χρήματα των δημοτών ιδίως σε έναν δήμο που τα τέλη που χρεώνει είναι μεγαλύτερα από δήμους με 5πλασιο πληθυσμό χωρίς να γίνει ποτέ λόγος για μείωση των δημοτικών τελών στην περίοδο της κρίσης.

Σιδηρόπουλος Νίκος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.