Αποφάσεις για την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης τους από κόμματα σε Δήμο Κοζάνης και Βοΐου



Δήμος Κοζάνης: Σύσκεψη Διακομματικής Επιτροπής για την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου  2015, το μεσημέρι, παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης, Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Βαλαή, στο Δημαρχείο της πόλης, σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με θέμα :

«Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών».

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να παραβρεθούν εκπρόσωποι των κομμάτων και των συνδυασμών που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τους οποίους συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εξής κομμάτων:

1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2. ΣΥΡΙΖΑ
3. ΠΑΣΟΚ
4. ΚΚΕ
5. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6. ΛΑΟΣ
7. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
8. ΚΚΕ (Μ-Λ)

Ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

Τοποθέτηση ενός ταμπλό (έως 1,5μ. Χ 2μ. ) για κάθε κόμμα  ή κάθε συνδυασμό στον  κεντρικό πεζόδρομο, δίπλα στο καμπαναριό, καθώς και την τοποθέτηση ενός τραπεζιού έμπροσθεν του ταμπλό για τη διανομή έντυπου υλικού.
Τοποθέτηση ενός ταμπλό (έως 1,5μ. Χ 2μ. ) για κάθε κόμμα ή κάθε συνδυασμό στις πλατείες Λασσάνη, Αλώνια , Σκ΄ρκα, Παύλου Μελά (Γιολδάση), Αριστοτέλους.
Τοποθέτηση ενός ταμπλό για κάθε κόμμα ή συνδυασμό στις πλατείες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Το πρακτικό της διακομματικής επιτροπής, που υπογράφτηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, είναι υποχρεωτικό για το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συγκληθεί αμέσως για την επικύρωσή του.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25Ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο καθορισμός θέσεων και τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους, καθώς και διάφορες άλλες λεπτομέρειες συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Βοΐου πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, με τους οποίους συζήτησε διάφορα ζητήματα που αφορούν τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το πρακτικό της συνεδρίασης που συντάχθηκε στη σύσκεψη του Δημάρχου Βοΐου και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε να γίνει χρήση των παρακάτω χώρων για την προβολή των κομμάτων, κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 25ης/1/2015.  

Α) Στη Δημοτική Ενότητα της Σιάτιστας:
Θα τοποθετηθούν ειδικά ταμπλό ως εξής:
α. Στη Σιάτιστα
1. Στην πλατεία Γεράνειας
2. Στην πλατεία Χώρας
3. Στην πλατεία Τσιστοπούλου (μπροστά στο Δημαρχείο)
4. Στην πλατεία Εθνικής Συμφιλίωσης (Μπάρα)
5. Σε χώρο μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο και
6. Σε χώρο μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο
β) Στο Μικρόκαστρο
Έξω από το γραφείο της Τ. Κοινότητας
γ) Στο Παλαιόκαστρο
Έξω από το γραφείο της Τ. Κοινότητας
δ) Στο Δαφνερό
έξω από το πρώην γραφείο του οικισμού (κεντρικό καφενείο)

Β) Στη Δημοτική Ενότητα Ασκίου
Το κάθε κόμμα έξω από τα γραφεία του σε όλους τους οικισμούς να βάλει ότι διαφημιστικό υλικό επιθυμεί, όπως επίσης και στις κεντρικές πλατείες.
Για την διάθεση των κεντρικών πλατειών (ημέρα, ώρα, τήρηση τάξης κ.λ.π) αρμόδιο είναι το αστυνομικό τμήμα Σιάτιστας.
Σε ότι έχει να κάνει με προεκλογικό διαφημιστικό υλικό, ανάρτηση πανώ, πλαστικό διαφημιστικό υλικό, αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων υπεύθυνος είναι ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του Δ.Ε. Ασκίου.

Γ) Στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
θα γίνει η τοποθέτηση ταμπλό από τα οποία θα γίνεται η υπαίθρια προβολή κομμάτων στη
Νεάπολη, κατά την προεκλογική περίοδο ως εξής:
α) στην κεντρική πλατεία.
β) στο χώρο δίπλα από το κατάστημα του Θανάση του Μπαλτατζή.
γ) απαγορεύονται τα υπόλοιπα όπως είναι ανάρτηση των πανό & αεροπανό και πάσης φύσεως αντικειμένων.
Δ) Στις δημοτικές Ενότητες Τσοτυλίου και Πενταλόφου
θα γίνει τοποθέτηση ταμπλό στις κεντρικές πλατείες αναλογικά και επί ίσοις όροις, όλων των
πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων σε συνεννόηση με τον
υπεύθυνο Αντιδήμαρχο.

Τέλος, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να μη δοθούν οι αίθουσες συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, παρά μόνο οι αίθουσες των  πνευματικών και πολιτιστικών κέντρων του Δήμου, κατόπιν αντιτίμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.