Ανακοίνωση υποψηφιότητας με το ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη του δικηγόρου Γιάννη Παπακωνσταντίνου



Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης

Με αίσθημα ιδιαίτερης ευθύνης  αποδέχθηκα την τιμητική για το πρόσωπό μου πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης να είμαι υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επιθυμία μου είναι να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα που δίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, τα στελέχη και οι απλοί πολίτες του Κινήματος για τη διασφάλιση της σωτηρίας της χώρας και τη θεμελίωση της προοπτικής μιας νέας αρχής, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και χρόνια προβλήματα

Φίλες και φίλοι,

Με πλήρη γνώση των δυσκολιών που περάσαμε και περνάμε ιδιαίτερα στην Π.Ε. Κοζάνης,  αλλά και με πίστη ότι η χώρα βαδίζει τα τελευταία μέτρα της εξόδου από την κρίση, σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη πόλο σταθερότητας και αφάλειας, που θα οδηγήσει τη χώρα και το λαό στην ευημερία, σταθερό στόχο του Κινήματος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Με τιμή και εκτίμηση

Γιάννης Παπακωνσταντίνου

 

Λίγα λόγια για εμένα

Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1968. Πατέρας του είναι ο Νέστορας Παπακωνσταντίνου (δικηγόρος, απεβίωσε το 2010) και μητέρα του η Θεοδώρα Παπακωνσταντίνου- Καραδήμου. Φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, στο 2ο (‘’Βαλταδώρειο’’) Γυμνάσιο Κοζάνης και στο 2ο Λύκειο Κοζάνης από όπου και αποφοίτησε το έτος 1985. Το ίδιο έτος και μετά από πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχε στο Νομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τελείωσε τις σπουδές του το έτος 1989 και πήρε το πτυχίο του με βαθμό ‘’ΑΡΙΣΤΑ’’. Την ίδια χρονιά και μετά από εξετάσεις πέρασε στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε με το βαθμό ‘’ΑΡΙΣΤΑ’’. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Από το έτος 1991 εργάζεται ως δικηγόρος και από το έτος 1999 είναι ‘’δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω’’, ασκώντας το επάγγελμά του στην πόλη της Κοζάνης. Κατά τα έτη 1990-1992 παρακολούθησε σεμινάρια του Ινστιτούτου Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε, ως διδακτικό προσωπικό, με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Συνέγραψε επιστημονικές μονογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και πλήθος άρθρων, που δημοσιεύθηκαν στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο. Το έτος 1996 εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και το έτος 2008 υπήρξε υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης. Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. διαφόρων Σωματείων και Συλλόγων στην Κοζάνη. Το έτος 2010 ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό ‘’Αρχή..ζούμε μαζί’’. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Παυλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Νέστορα, ηλικίας 15 ετών και τον Παναγιώτη, ηλικίας 8 ετών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.