Ραχήλ Μακρή: «Με τροπολογία κυρώνουν ΠΝΠ επέκτασης του μνημονίου που ο Σαμαράς εχθές έσκιζε σελίδα σελίδα»



Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου γέννησης του Νίκου Μπελογιάννη, ας θυμηθούμε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος εξόριστος στον Αϊ – Στράτη, γράφει στο ποίημά του «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ»:  

“Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε./ Μ’ ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία./ Μ’ ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώσει…”

Τα λόγια αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, όπου η νύχτα της παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των πολιτών σκεπάζει την Ελληνική Κοινωνία, που μαστίζεται από ανθρωπιστική κρίση. Προσφέρουν στους πολίτες ψεύτικες ελπίδες, αποπληροφορούν με θολά στοιχεία, γελοιοποιούνται με την μια πολιτική γκάφα να διαδέχεται την άλλη, με φαντασιακές καταστάσεις προσπαθούν να καλύψουν την κατρακύλα.  

Πατερίτσες και μαξιλαράκια αποκαλύπτονται και θα εκτεθούν ακόμα περισσότερο στις επόμενες μέρες.

Το χαμόγελο της κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης θα λάμψει αποκαλύπτοντας τους τσαρλατανισμούς και αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Φενακίζοντας τον λαό η Συγκυβέρνηση εκμεταλλεύεται το κορυφαίο πολιτειακό γεγονός εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για να περάσει εν κρυπτώ με τροπολογία του Υπουργείο Υγείας την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας προς όφελος των δανειστών. Επιχειρούν Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου επέκτασης του μνημονίου, που ο Σαμαράς μέχρι εχθές έσκιζε σελίδα σελίδα.

Αποτελεί χρέος της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει από εθνικές εκλογές, να ανατρέψει νομοθετήματα ντροπής και να αναλάβει την κοινωνική ευθύνη αποκατάστασης της Εθνικής μας Κυριαρχίας.  

Ο λαός θα ακυρώσει κάθε παράνομη σύμβαση με ολιγάρχες καναλάρχες και θα σκίσει τα μνημόνια σελίδα σελίδα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.