Χαιρετισμός Ευγενίας Ουζουνίδου στο πλαίσιο της Περιφερειακής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική ΜακεδονίαΑγαπητές και αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Καλωσορίζουμε για άλλη μια φορά στην Περιφέρειά μας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν πρόεδρος πολιτικού κόμματος δεν επισκέφθηκε την περιοχή μας τόσες φορές. Ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της Περιφέρειας μας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ήταν πάντα παρών στους αγώνες και τις ανησυχίες των πολιτών της περιοχής.  

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε τις τελευταίες δραματικές ημέρες αυτής της κυβέρνησης. Στη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η συγκυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια φρόντισε με στοχευμένες διαρροές, να θέσει. Οι εκβιασμοί , το κλίμα φόβου και κατατρομοκράτησης δεν απέδωσαν.

Η χώρα βαδίζει σε εκλογές και είναι ο λαός αυτός που θα αποφασίσει ανάμεσα στα δύο αντιτιθέμενα σχέδια. Νέο Μνημόνιο ή νέα προοπτική και ελπίδα; Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ;

Στη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε και δεσμεύτηκε πάνω σε ένα σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Ένα σχέδιο ρεαλιστικό και ανατρεπτικό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για την ανάκτηση της εργασίας και για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεξεργαστήκαμε, τις προηγούμενες ημέρες, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και διαβουλεύσεις με φορείς και πολίτες της περιοχής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα μας το οραματιζόμαστε σαν μια δυναμική, συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με την κοινωνία και θέτει ως προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να μετατραπεί σε μία περιφέρεια ανάπτυξης και ζωής για τους κατοίκους της, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της αποτελέσματα και τον φυσικό πλούτο που διαθέτει.

 Η περιφέρεια μας αντιμετωπίζει  τεράστια προβλήματα με κυριότερα αυτά της ανεργίας, τη φτώχειας, της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Αυτά και όλα τα άλλα, πρέπει να μπουν σε μια άλλη πορεία από αύριο.

Το πρόγραμμά μας για τη Δυτική Μακεδονία δίνει βάρος στον ενεργειακό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Στον  αγροτοκτηνοτροφικό και διατροφικό τομέα, στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, στον τομέα της ενίσχυσης της κοινωνικής συνεταιριστικής και αλληλέγγυας οικονομίας για αύξηση θέσεων εργασίας και ανάδειξης των προϊόντων που διαθέτει η πλούσια γη και το περιβάλλον της περιοχής.

Δίνουμε βάρος στη διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο, στην αξιοποίηση  των νέων τεχνολογιών της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και των σύγχρονων υποδομών, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνονται από τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς θεσμούς, στο πλαίσιο μιας κοινωνικά αλληλέγγυας οικονομίας.

Φίλες και φίλοι,

Σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα είναι ουτοπικό σχήμα , ούτε ανεκπλήρωτο όνειρο.  Στα χέρια αυτού του λαού, που τόσα έχει υποστεί από την πολυεπίπεδη κρίση και τις άγριες πολιτικές που ακολουθήθηκαν, βρίσκεται η δύναμη να στηρίξει γενναίες και ριζοσπαστικές αποφάσεις. ΜΑΖΙ θα ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, ΜΑΖΙ θα οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.