Λειτουργία 2 νέων τμημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

Την λειτουργία 2 νέων τμημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης εξήγγειλαν σε κοινή συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φανή Φτάκα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Τζούκας
α) τμήμα παραδοσιακής μουσικής
β) Δημιουργία Μεικτής Δημοτικής Χορωδίας

 Το τμήμα παραδοσιακής μουσικής έχει ως στόχο τη συνέχιση της σπουδαίας μουσικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης. Το μπουζούκι, το παραδοσιακό κλαρίνο, το παραδοσιακό βιολί και η ποντιακή λύρα, ως μουσικά  όργανα αλλά και η δημοτική και λαϊκή ιστορία αυτού του τόπου, εντάσσονται πλέον στο Δημοτικό Ωδείο και θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους θέλουν να τα διδαχθούν από καταξιωμένους μουσικούς.

Οι εγγραφές θα γίνονται Δευτέρα με Παρασκευή 15.00 – 21.00 στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου

Παράλληλα με τη λειτουργία τμήματος παραδοσιακής μουσικής το Δημοτικό Ωδείο προχωρά και στη σύσταση και λειτουργία της Μεικτής Δημοτικής Χορωδίας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα 16 έως 50 ετών. Την χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δημήτρης Κτιστάκης. Οι ακροάσεις για τα μέλη της χορωδίας ορίστηκαν για τις 10 και 18 Ιανουαρίου,  15.00 – 17.00 στο Δημοτικό Ωδείο.

 

Η πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού,  Πολιτισμού & Νεολαίας
ΦΑΝΗ ΦΤΑΚΑ – ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.