Π. Κουκουλόπουλος: «Η έξοδος στις αγορές είναι το τέλος του Μνημονίου- Μόνη σταθερά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ»



Ως «επανάληψη των Ζαππείων» χαρακτήρισε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο απ΄ την κρίση, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα περιβόητα προγράμματα του Ζαππείου και μάλιστα ενισχυμένα. Η κατάληξη γνωστή. Εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκτός απ΄ το ότι ήταν και είναι το μοναδικό που υπάρχει, είναι και εκείνο που κράτησε τη χώρα όρθια».
            
Ο κ. Κουκουλόπουλος εξέφρασε ακόμα την άποψη πως όσοι ετοιμάζονται με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους να μας γυρίσουν στο παρελθόν, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για τους Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να αναλάβουν από τώρα την ευθύνη λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό, και τόνισε πως:

«Πέντε χρόνια τώρα η χώρα έχει ένα κεντρικό ζητούμενο, να βγει στις αγορές για να ανακτήσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία. Τις μέρες αυτές που είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας, δύο πράγματα πρέπει να έχουμε στο νου μας. Η Ευρώπη και η συμμετοχή σ΄ αυτή είναι η σταθερά μας και οι αγορές η μεταβλητή.

Οι αγορές είναι η μεταβλητή, στην οποία ως ένα σημείο είχαμε καταφέρει, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, να βάλουμε θετικό πρόσημο, να τη μεταστρέψουμε υπέρ μας, όπως αποδείχτηκε την περασμένη Άνοιξη. Από τις ευρωεκλογές όμως και μετά λόγω της πολιτικής αστάθειας το πρόσημο ξανάρχισε να γίνεται αρνητικό.

Οπότε μπορεί να φανταστεί ο καθένας τι θα συμβεί αν χάσουμε και τη σταθερά που λέγεται Ευρώπη και αν με τις επιλογές μας ξαναγυρίσουμε σε λάθη και αμαρτίες του παρελθόντος.

Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα. Χάρη στην άρση του καμποτάζ που μόνοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε, ήρθαν επιπλέον 2,5 εκατομμύρια  τουρίστες στη χώρα, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται. Τώρα, που κάποιοι απειλούν πως θα μας γυρίσουν πίσω, τι θα έχουν να πουν σ΄ όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που βάσιμα ελπίζουν πλέον στην ανάκαμψη; Ένα νέο κύμα αγανακτισμένων θα αναπτυχθεί και απέναντι σ΄ όλους αυτούς τους ανθρώπους όσοι ευαγγελίζονται επιστροφή στο παρελθόν θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μιλήσουν καθαρά από τώρα. Πριν τους αναγκάσουν να πληρώσουν ένα νέο πολύ βαρύτερο λογαριασμό».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.