Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Επαναλειτουργεί το Σφαγείο Σερβίων



Σε διαδικασία επαναλειτουργίας μπήκε από σήμερα το σύγχρονο Σφαγείο Σερβίων και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει παραγωγούς και εμπόρους ακόμη και για την περίοδο των εορτών.
 
Το Σφαγείο Σερβίων παρέμενε ανενεργό τα τελευταία χρόνια και αφού είχε λειτουργήσει για μικρό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και ο νέος μισθωτής, η εταιρία ΄΄ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ΄΄  «έτρεξαν» τις διαδικασίες ώστε το Σφαγείο Σερβίων να ξεκινήσει την λειτουργία πριν από την εορταστική περίοδο και από την ερχόμενη Τρίτη 16 Δεκεμβρίου θα εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερομένους. «Ένα σημαντικό εργαλείο για παραγωγούς και εμπόρους» χαρακτήρισε το Σφαγείο Σερβίων ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία του θα υποστηριχτεί από την πλευρά του δήμου.
 
Το Σφαγείο Σερβίων θα είναι ανοιχτό όλες τις εργάσιμες μέρες του έτους. Σφαγές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Για την περίοδο των εορτών το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί ανάλογα.

Προτεραιότητες σφαγής έχουν:

α) Τα πιστοποιημένα βιολογικά ζώα
β) Ντόπιοι παραγωγοί και έμποροι
 
Το Σφαγείο Σερβίων διαθέτει

1) Άδεια για σφαγή βοοειδών, χοίρινων, αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων
2) Άδεια τεμαχισμού και συσκευασίας
3) Πιστοποίηση για βιολογικά κρέατα από την εταιρεία Βιοελλας
4) Πιστοποίηση Hallal
5) Πιστοποίηση ISO 22000
6) Διαπίστευση για τα Ελληνικά προϊόντα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.